Teknoloji

JVC BlackSapphire SL 3D HDTV ve değiştirilebilir lensli 4K video kamerayı duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Japon elektronik şirketi JVC, Smart TV özelliklerine sahip 3D HDTV ve 4K video kamera olmak üzere iki yeni ürünün duyurusunu gerçekleştirdi. Tayvanlı Amtran şirketiyle işbirliği dahilinde lansmanı yapılan BlackSapphire SL HDTV serisi altında sunulan yeni modeller ince tasarım ve çerçeveleri, LED arka ve uyarlanabilir aydınlatma sistemleri ve yarım boru tipi standlarıyla dikkat çekiyor.

jvc-blacksapphire-sl-130713

Dahili Wi-Fi desteğine sahip olan ve böylelikle Smart TV işlevlerine daha kolay şekilde erişme imkanı veren BlackSapphire SL serisinin üyeleri Xinema-Sound audio ses desteği sayesinde çevresel ses efektlerini en iyi biçimde sunuyor. Pasif 3D teknolojisini kullanan HDTV’lerle birlikte dört 3D gözlük seti de verilecek.

42 inç’lik panel büyüklüğüne sahip JVC SL42B-C modeli için yaklaşık 800 dolarlık bir yurt dışı fiyatı belirlenirken 47 inç’lik model JVC SL47B-C de yaklaşık 900 dolarlık fiyattan satılacak. Bu arada daha büyük boyutlu panellere sahip modellerin de yolda olduğu Amtran tarafından paylaşılan bilgiler arasında bulunuyor. BlackSapphire SL serisinin üyeleri bu yaz itibarıyla yurt dışında piyasaya çıkmaya başlıyor.

JVC’nin tanıttığı bir diğer ürün JY-HMQ30 ise 4K çözünürlük destekli bir video kamera. Nikon’un farklı F-mount lensleriyle de kullanılabilen bu değiştirilebilir lensli video kamera sadece manuel odak ayarı sunuyor. Ancak kullanıcılar diyafram açıklığı bandı olmayan lensler için f-stop ayarlarını kontrol etme imkanına sahip olacak. Saniyede 60 kare hızında AVC/H.264 4K video kaydı yapabilen bu video kamera dört adet SDHC kartı kullanıyor ve 144 Mbps gibi bir veri hızıyla HD görüntü kaydı gerçekleştiriyor. Ayrıca bu video kamera sadece tek bir karta 28 Mbps’de 1080/60p video kaydı da yapabiliyor.

jvc-hmq30-130713

But that’s not all: JVC just released a 4K large-sensor camcorder, called the JY-HMQ30, which works with different Nikon F-mount lenses, according to Japanese tech website AV Watch.

JVC’nin 4K dosya yöneticisi yardımıyla video dönüştürme, 4K çözünürlükte zaman aralıklı kayıt yapma, harici monitöre 4K/60fps görüntü çıkışı yapma, stereo XLR mikrofon girişi gibi özelliklere sahip olan JY-HMQ30 Japonya’da, yaklaşık 33 bin TL gibi yüksek bir fiyattan piyasaya sunuldu.

İlgili >> CNET, AVWatch, Engadget

İLGİLİ HABERLER