Eğlence

Juventus FIFA 23 ile FIFA serisine geri dönüyor

juventus fifa 23

Dünyanın en büyük futbol takımlarından biri olan Juventus FIFA 23 ile FIFA serisine geri dönüyor. Serinin yapımcısı EA Sports, Juventus’la uzun soluklu bir iş birliği anlaşması imzaladığını ve İtalyan takımının yeniden FIFA’ya döneceğini açıkladı.

Anlaşma 30 Eylül’de yayınlanacak FIFA 23 ile resmen başlamış olacak. Juventus adı son üç yıldır sadece Konami’nin yapımcısı olduğu Pro Evolution Soccer serisinde görülebilmişti. Juventus’un Konami ile yaptığı bu özel anlaşma nedeniyle Football Manager serisinin oyunlarında da Juventus’un adı Zebre olarak değiştirilmiş, hatta takımın teknik direktörlerinin gerçek isimleri de kullanılamamıştı.

Juventus ve EA Sports arasındaki anlaşma sadece takımın adının, stadyumunun ve formalarının FIFA 23’te görülmesiyle sınırlı kalmıyor. EA’den yapılan açıklamada, tarafların futbol dışında yeni fırsatlar sunmak için bir dizi kültür ve yaşam tarzı girişiminde de birlikte çalışacağı belirtildi. Juventus ise EA’in “resmi şehir kültürü partneri” olacağını açıkladı.

Juventus FIFA 23 ile FIFA serisine dönse de, bu dönüşün önümüzdeki yıl itibarıyla şekil değiştireceğini hatırlatmak gerekiyor. EA Sports önümüzdeki yıldan itibaren FIFA ile olan iş birliğini sonlandıracak ve serinin adını EA Sports FC olarak değiştirecek. Juventus ile yapılan anlaşma, EA Sports’un dünyanın en büyük futbol kulüplerine oyunlarında yer vermeyi sürdüreceği anlamına geliyor. FIFA ise güçlü markasını kullanmaya başka geliştiricilerle birlikte devam edeceğini açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER