Eğlence

Justin.tv Snapchat kanalı olarak geri dönüyor

justin.tv justin kan

Modern çevrim içi canlı yayın hareketinin öncüleri arasında sayılan ve 2007’de başlayan macerası 2014’te sona eren Justin.tv, geri dönüyor. Platformun kurucusu Justin Kan, o dönemde sırtında taşıdığı bir dizüstü bilgisayara bağladığı web kamerasıyla hayatının neredeyse 24 saatini canlı olarak paylaşmıştı. Çevrim içi yayın konsepti, 2007’den günümüze gelene kadar önemli değişiklikler geçirdi. Justin.tv’nin öncülük ettiği oyun yayın platformu Twitch’in geçtiğimiz yıl 1 milyar dolar karşılığında Amazon tarafından satın alınması, söz konusu değişimin somut örnekleri arasında değerlendiriliyor.

Justin Kan, yaptığı açıklamada yaşam yayınlama platformunu kişisel Snapchat hesabı üzerinden tekrar hayata geçireceğini belirtti. Snapchat’in “Hikayeler” özelliğini keşfettikten sonra Snapchat bağımlısı olduğunu söyleyen Kan, kendisine çıktığı yolculukta yardımcı olacak birini aradığını belirtti. Kişisel web sitesi üzerinden yaptığı paylaşımda fazlasıyla Snapchat övgüsüne yer veren Kan, Snapchat’in mesajlaşma ve sosyal medya dışındaki bir ihtiyacı karşıladığını dile getirdi. Kan, Snapchat’in bir platform olarak ana akım unsuruna dönüşmenin eşiğinde olduğunu söyledi.

Justin.tv kurucusu, Snapchat kanalında son altı ay içinde yatırım yaptığı bazı şirketlere dair bilgilere de yer vereceğini belirtti. Kan, Snapchat Hikayeleri aracılığıyla girişimcilik maceralarının yanı sıra seyahatlerini de takipçileriyle paylaşacağını sözlerine ekledi. Bu fikrinin kimilerinin kulağına berbat gelebileceğini söyleyen Kan, ilk denemesinin başarılı olduğunu hatırlatmayı ihmal etmedi. Ünlü girişimci, açıklamasında Twitch’in Amazon tarafından satın alınmasıyla ilgili bir The Wall Street Journal haberine de bağlantı verdi.

İLGİLİ HABERLER