Eğlence

Jurassic World’un açılış haftasonundaki küresel hasılatı yarım milyar doları geçti

jurassic-world-150615

Uzun süredir merakla beklenen Jurassic World, bu merakın karşılığını gişede almışa benziyor. Sektör öngörülerinin üzerinde bir açılış performansı sergileyen film, ilk haftasonunda dünya çapında 511.8 milyon dolar hasılat elde etmeyi başardı. Bu rakamın 204.6 milyon dolarlık kısmı ABD’den gelirken, geriye kalan 307.2 milyon dolarlık kısım da ABD dışındaki ülkelerde elde edildi. Filmin ABD’den sonra en büyük gişe başarısını gösterdiği ülke ise Çin oldu. Filmin Çin’deki açılış hasılatı 100.8 milyon dolara ulaştı.

Jurassic World’ün açılıştaki gişe başarısı hangi ölçütle bakılırsa bakılsın oldukça etkileyici. Üstüne üstlük Universal’in bu rakamları pazar günü bir tahmin olarak açıkladığını ve 15 Haziranda paylaşılacak nihai rakamların daha da iyi olabileceğini belirtmek gerekiyor. NBA finallerinin beşinci maçı sebebiyle Universal’in ABD’ye yönelik tahminlerinde biraz daha temkinli davrandığının altı çizildi.

Jurassic World’ün gişe başarısının önemli bir kısmı 3D, IMAX ve geniş formatlı sinemalardan gelen ciddi katkılar sayesinde gerçekleşti. Filmin gişe hasılatının yarısı 3D gösterim üzerinden gelirken, IMAX sinema salonları da Jurassic World’e 44.1 milyon dolar katkı sağladı. Universal bu yıl içinde Hızlı ve Öfkeli 7 ile de gişede gülmeyi başarmıştı.

İLGİLİ HABERLER