EğlenceTeknoloji

June’s Journey: Gizemleri çözmeye hazır mısınız?

Bir hikaye üzerinden ilerleyen ve oyuncuları gizem çözmeye teşvik eden mobil oyunlar, özellikle sabırlı oyun severlerin ilgisini çekiyor. Oyuncuları bir tür dedektife çeviren bu oyunlardan mobil uygulama mağazalarında çokça var. June’s Journey, bu kalabalık grubun özel ilgi ve dikkati hak eden oyunları arasında bulunuyor.

1920’li yıllarda geçen June’s Journey’de oyuncular, oyunun ana karakteri olan June Parker’ı yönetiyor. June Parker, kardeşi Clare ve eşi Harry’nin şüpheli ölümlerinin ardından yeğeni Virginia’ya göz kulak olmak ve gerçekte nelerin olup bittiğini öğrenmek adına New York’a gidiyor. Burada kız kardeşinin ailesinin yaşadığı malikaneye yerleşen June, malikanede yaşayanlarla konuşarak ve etrafı inceleyerek aslında nelerin olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor.

Oyunun başında Harry’nin Clare’i öldürüp daha sonra da intihar ettiği belirtilse de, June buna inanmıyor ve olayın peşine düşüyor. Gerçekten de kısa sürede işin içinde başka bir işin olduğu anlaşılıyor.

june's journeyOyunda ilerlemek için olay yerlerini incelemek ve burada ipucu işlevi görecek nesneleri toplamak gerekiyor. Olay yerlerinde genellikle birden fazla ipucu bulunuyor ve tüm ipuçlarına ulaşmak için olay yeri birkaç defa inceleniyor. June’s Journey’de olay yerinde bir nesne bulmanın muadil olarak nitelenebilecek diğer oyunlara kıyasla biraz daha zor olduğunu söylemek gerekiyor.

Oyuncular bulmakta zorlandıkları nesneler için yardım alabiliyor. Bu yardım için bir sayı sınırlaması da bulunmuyor. Ancak yardım aracı bir kez kullanıldıktan sonra tekrar kullanabilmek için bir süre beklemek gerekiyor. Bu da olay yerinin inceleme süresini uzatıyor ve alınan puanı azaltıyor. Alanın puanın azalması da bölüm yıldızının daha uzun sürede dolmasına ve tüm ipuçlarını bulmanın gecikmesine yol açıyor.

june's journey

June’s Journey oyuncularını dünyanın farklı köşelerine götürüyor

June’s Journey’de hikaye Clare ve Harry çiftinin malikanesinde başlasa da, bölümler ilerledikçe işin rengi değişiyor. Oyuncular, gizemi çözmek için June ile birlikte dünyanın farklı köşelerine yolculuk ediyor. Her bir yolculukta farklı karakterler oyuncuların karşısına çıkıyor. Kısacası June’s Journey çok zengin ve kalabalık bir hikaye sunuyor.

june's journey

June’s Journey’nin tasarımının göz alıcı olduğunu söylemek zor. Ancak June’s Journey, hikayesiyle dedektifliğe meraklı olanları rahatlıkla kendisine bağlamayı başarıyor. Oyun hem iOS hem de Android üzerinde oynanabiliyor

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER