Teknoloji

Nokia’nın tecrübeli yöneticisi şirkete veda etti

juho sarvikas nokia
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HMD Global’ın ürün şefi Juho Sarvikas, şirketten ayrılmaya karar verdiğini açıkladı. 15 yıldır Nokia ve HMD Global bünyesinde görev yapan Juho Sarvikas, son olarak geçtiğimiz yılın haziran ayında HMD’nin Kuzey Amerika bölgesinden sorumlu başkan yardımcılığına atanmıştı.

Sarvikas son görevinde mobil operatörler ve ekosistem partnerleriyle ilişkilerden sorumluydu. Buna ek olarak, Nokia ürün gamının genişletilmesi de Sarvikas’ın sorumluluklarından biriydi.

Sarvikas henüz gelecek planlarını açıklamış değil. Tecrübeli yöneticinin şirketin 8 Nisan’da düzenleyeceği etkinlikte boy gösterip göstermeyeceği de bilinmiyor. HMD Global, bu etkinlikte Nokia markalı yeni akıllı telefonlarını tanıtacak.

Etkinlikte Nokia G10, X10 ve X20 gözler önüne çıkacak. HMD’den henüz bu telefonların özellikleriyle ilgili olarak henüz resmi bir paylaşım değil. Ancak sızıntılar telefonlarla ilgili bazı bilgileri gözler önüne sermişti.

G10 hakkındaki bilgiler biraz karmaşık. Bazı kaynaklarda telefonun oyun telefonu olacağı belirtilirken, başka bir iddiaya göre Helio P22 işlemciyle gelecek olan cihaz Avrupa’da 140 avro karşılığında satılacak.

Nokia X10 ve X20 ise 5G uyumlu Qualcomm Snapdragon 480 işlemciyle gelecek. Geekbench benchmark testi sonuçlarına göre, X20’de işlemciye 6 GB RAM eşlik edecek.

Juho Sarvikas, uzun süredir Nokia etkinliklerinin öne çıkan yüzlerinden biriydi. Sarvikas’ın 8 Nisan etkinliğinde jübile yapıp yapmayacağını görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER