Teknoloji

JPMorgan Chase: Bankaların sevdiği tipte müşteriler Apple Pay’den faydalanıyor

jpmorgan-chase-apple-pay-250215

Amerikan bankası JPMorgan Chase, yatırımcılarına yaptığı açıklamada 1 milyondan fazla müşterisinin kredi ve bankamatik kartlarını Apple Pay ile kullanmak için tanımladığını duyurdu. Açıklamada geçiş sürecinin devam ettiği belirtilirken, Apple Pay’i kullanan kitlenin bankaların sevdiği tipte müşteriler olduğunun altı çizildi. Yeni teknolojilerle etkileşim içinde olmayı seven müşterilerin Apple Pay kullanımına yatkın olması, yeni gelişen temassız ödeme sektörü için iyi haber anlamına geliyor.

JPMorgan Chase tarafından paylaşılan bir tablo, Apple Pay kullanıcılarının genel profili hakkında da fikir edinilmesini sağlıyor. Apple Pay müşterilerinin banka müşterilerinin yaş ortalamasına kıyasla 9 yaş daha genç olduğunu açıklayan Chase, bu müşterilerin banka ortalamasından yüzde 21 daha fazla para kazandığına dikkat çekti.

jpmorgan-chase-apple-pay-2

JPMorgan Chase Apple’ın eylül ayında duyurduğu Apple Pay’e ilk katılan bankalar arasında yer alıyor. JPMorgan Chase Apple’ın Apple Pay ve iPhone 6 reklamlarında da sıklıkla boy gösteriyor. Günümüzde ABD’deki bankaların neredeyse tamamı Apple Pay’in kapsama alanı altında bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER