Eğlence

JP Morgan analistine göre 2012’de Apple TV’nin çıkması ihtimali düşük

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın HD TV pazarına daha ciddi biçimde giriş yapacağına yönelik beklentiler aylardır varlığını koruyor. Yılın ilk yarısını bitirmeye az kaldı, ancak henüz Apple TV’nin daha gelişmiş bir versiyonunu görmek kısmet olmadı. JP Morgan analisti Mark Moskowitz’in yayınladığı bir rapor Apple’dan beklenen TV’nin bu yıl gelmeyeceğini iddia ediyor.

Moskowitz’in hafta içi yatırımcılara geçtiği notta J.P. Morgan’ın araştırmasının Apple’dan bir TV lansmanının ufukta olmadığını dile getirdiği vurgulanıyor. Ayrıca analist Apple markalı bir TV’nin tanıtımı için ekonomik şartların uygun olmadığını da dile getirdi. Başta Avrupa olmak üzere dünya çapında sürmekte olan ekonomik kriz zamanında bir Apple TV gibi iddialı bir ürünü çıkarmaya kalkmak gerçekten de çok mantıklı olmaz.

Moskowitz, Apple’ın sunacağı bir TV ile piyasadaki diğer rakiplerin ürünlerinden farklı bir şeyler sunma şansına sahip olduğuna inanıyor. Apple’ın TV’si özünde iTunes gibi servislere bağlanmayı sağlayacak bir akıllı TV olacak. Ancak Apple’ın ekosistemiyle kurulacak sıkı bağlantılar sayesinde bu TV cihazı iPhone, iPad, iPod touch veya Mac bilgisayarlarla içerik ve servis paylaşımını daha kolay ve zahmetsiz hâle getirecektir. İşin içinde bir de Apple markasının olacağını hesaba katarsak ortada büyük bir potansiyel olduğunu söyleyebiliriz. Tabii ki, öncelikle ekonomik şartların da olgunlaşması gerekiyor.

İlgili – AppleInsider

İLGİLİ HABERLER