EğlenceTeknoloji

Journey yakında Steam’de yerini alacak

journey steam

Journey, bundan tam 8 yıl önce PlayStation 3’te oyun severlerin karşısına çıkmıştı. Oyuncuların beğenisini toplayan ve hatırı sayılır bir ilgi toplayan thatgamecompany imzalı oyun, çıkışından 7 yıl sonra Epic Games Store aracılığıyla PC oyuncularıyla buluşmuştu. Journey, Epic Games Store’daki bir yılının ardından Steam platformunda da yerini almaya hazırlanıyor.

11 Haziran’dan itibaren Journey’i Steam’de bulmak da mümkün olacak. Oyun, Epic Games Store’a 2019’un haziran ayında giriş yapmıştı. Journey’nin bu mağazadaki fiyat etiketinde 19 TL yazıyor.

Journey’de oyuncular ufuktaki yüksek bir dağda gezinen kafası başlıkla kapatılmış bir figürü yönlendiriyor. Bu yolculukta oyuncuların karşısına farklı manzaralar ve çevreler çıkıyor. Journey’i oynarken zaman zaman başka bir oyuncu da yanı başınızda belirebiliyor.

Oyuncular birbirleriyle koordine olarak oyundaki bulmacaları beraber çözebiliyor. Buna ek olarak; Journey, birlikte hareket eden oyuncuları iletişimlerini kuvvetlendirmek adına ortak bir oyun dili geliştirmeye de zorluyor. Bu ortak dil sayesinde oyuncuların ilerlemeleri hızlanıyor.

Journey, Epic Games Store’daki bir yılının ardından Steam üzerinde yerini alan ilk oyun değil. Daha önce Metro Exodus ve Hades gibi oyunlar da benzer bir yolu izlemişti. Ancak thatgamecompany’nin zamanında yaptığı “Journey, Steam’e gelmeyecek” tarzı açıklamalar, gelinen noktayı biraz daha ilginç kılıyor. Journey 34,99 TL karşılığında App Store’dan da indirilebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER