Teknoloji

Jony Ive ve OpenAI, yapay zekânın geleceğini şekillendirmeye hazırlanıyor

jony ive

Apple’ın eski baş tasarım sorumlusu Jony Ive, OpenAI ile “yapay zekânın iPhone’u” olacak bir ürün yaratma konusunda görüşmelerde bulunuyor. Finansal Times’ın yeni haberine göre, Softbank CEO’su Masayoshi Son bu projeye 1 milyar doların üzerinde finansman sağlayacak.

Kaynaklara göre, Ive ve OpenAI CEO’su Sam Altman, yapay zekâ ile daha doğal ve sezgisel bir kullanıcı deneyimi sunan bir cihaz yaratmayı hedefliyor. Bu cihazın tasarımı için Ive’ın tasarım firması LoveFrom ile iş birliği yapılması planlanıyor. Masayoshi Son, bu projenin finansmanını sağlamakla kalmayıp, çip tasarım şirketi Arm’ın da projede merkezi bir rol oynamasını istiyor.

Jony Ive, ilk iPhone’un yaratılmasında önemli bir rol oynamış olmasına rağmen, akıllı telefonların bağımlılık yaratan doğasına dair endişeleri olduğunu daha önce dile getirmişti. 2018 yılında Financial Times ile yaptığı röportajda, teknoloji şirketlerinin yeni ürünler tasarlarken olası yan etkileri öngörmeleri gerektiğini belirtmişti.

OpenAI ile yapılacak bu proje, Ive için ekran kullanımını azaltan interaktif bir hesaplama cihazı yaratma fırsatı olabilir. Zaten Sam Altman’ın Humane adlı bir girişime yaptığı yatırımlar sayesinde ekran gerektirmeyen giyilebilir AI cihazlar üzerinde deneyimi bulunuyor.

Altman, Ive ve Son’un projesi hâlâ erken aşamada ve cihaz için birçok farklı fikir değerlendiriliyor. Kesin bir anlaşma yapılmış olmasa da, bu görüşmelerin ciddi olduğu belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER