Teknoloji

Jony Ive: Apple Watch Series 4 “çok önemli” bir ürün

apple watch series 4

Apple’ın tasarım şefi Jony Ive, şirketin akıllı saati Apple Watch’a duyduğu sevgiyi daha önce dile getirmişti. Çarşamba günü gerçekleştirilen Apple etkinliğinde tanıtılan Apple Watch Series 4, Ive’ın bu sevgisini biraz daha artırmışa benziyor.

The Washington Post ve Wallpaper‘a konuşan Ive’a göre, Apple Watch Series 4 akıllı saatin öneminin kavranması konusunda oldukça belirgin bir rol üstlenecek. Yeni Apple Watch’ta bulunan egzersiz ve sağlık özelliklerini “kesinlikle çılgınca” olarak tanımlayan Apple’ın tasarım şefi, bu özellikler sayesinde akıllı saatin insanların yaşam kalitesini belirgin biçimde artırabileceğine inanıyor. Bu özellikler sayesinde Apple Watch Series 4’ün serinin en çok satan ürünü olabileceğini dile getiren Ive, yeni saatin uzun vadede çok önemli olacağına tüm hücreleriyle inandığını dile getirdi.

Apple Watch ilk tanıtıldığında iPhone için tamamlayıcı bir aksesuar olarak değerlendirilmişti. Ancak Apple’ın sağlık ve egzersiz üzerine odaklanması ve geçtiğimiz yıl da hücresel bağlantı seçeneğini sunmasıyla birlikte Apple Watch, dünyanın bir numaralı giyilebilir ürünü hâline gelmişti. Hâlâ bir iPhone olmadan çalışamasa da, özelliklerinin gelişmesi sayesinde Apple Watch artık daha bağımsız bir ürün olarak değerlendiriliyor. Jony Ive da söz konusu değişimi “Apple Watch nesilden nesile mümkün olan en fazla seviyede gelişen temel bir ikon” sözleriyle tanımladı.

Jony Ive, Apple’daki mesaisinden duyduğu mutluluktan bahsetmeyi de ihmal etmedi. “Bu tarz ürünler geliştiren bir ekibin üyesi olmak gerçek bir ayrıcalık” diyen Apple’ın tasarım şefi, şirketin yeni yerleşkesi Apple Park’ı övmeyi ihmal etmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER