Manşetler

Tim Cook D11’de: iOS 7’nin yeniden tasarlanmasında Jonathan Ive kilit rol oynuyor

Apple CEO’su Tim Cook D11 konferansı kapsamında düzenlenen özel oturumda şirketin tasarım şefi Jonathan Ive’nin iOS’in haziran ayındaki WWDC’de görücüye çıkması beklenen iOS’in yeni sürümü için bizzat çalıştığını doğruladı. Cook, Ive’nin şirketin görünüş ve algısına yıllar boyunca yaptığı katkının farkına vardıklarını ve aynısını yazılım için de yapabileceğini düşündüklerini dile getirdi. Buna ek olarak tasarım şefi için “kesinlikle mükemmel” nitelendirmesini yaptı.

jonathan-ive-ipad

Cook söz konusu açıklamayı D11’in ev sahiplerinden Walt Mossberg’in kendisine yönettiği Ive’nin iOS’in gelecek versiyonu için çalışıp çalışmadığı sorusu üzerine yaptı. Soruyu “evet” diye cevaplayan Apple’ın tepe yöneticisi Ive’nin yeniden tasarım çalışmalarında gerçekten kilit rol üstlendiğinin de altını çizdi.

Ortalıkta dolaşan son dedikodulara göre iOS 7 düz, siyah ve beyaz renklerin hakim olduğu bir tasarımla karşımıza çıkacak. Ive ise bu yeniden yapılandırma çalışmalarının başında bulunuyor. Ive genellikle gerçek hayattan nesnelerin tasarıma yansımasını sevmeyen biri olarak bilinir. Halbuki Apple’ın mobil işletim sistemindeyse Not Defteri, Takvim gibi uygulamalarda kağıt, deri gibi nesnelerle Ive’nin anlayışına aykırı hareket edildiğini görüyoruz. iOS 7’de tüm bunlardan kurtulunacak olması kuvvetle muhtemel gibi görünüyor.

Öte yandan Cook Mossberg’e geçen sonbaharda yönetim katında yaşanan değişikliklerle ilgili yüzeysel açıklamalarda bulundu. Değişikliklerle birlikte inovasyonun önünün açıldığının altını çizen Cook, daha önce yazılımdan sorumlu olan Scott Forstall’ın katılımcılığı önleyen kişi olup olmadığıyla ilgili olarak ise detaya girmekten kaçındı. Her ne kadar Apple açık konuşmasa da, birçok kişi Forstall’ın ipinin  2012’deki Apple Haritalar skandalı ve 2011’deki çalkantılı Siri lansmanı nedeniyle çekildiğine inanıyor.

İlgili >> Pocket-lint, Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER