Teknoloji

Jonathan Ive Apple’ı bırakıyor mu?

Apple’ın iPad ve iPhone gibi birçok başarılı ürününün arkasındaki isim olan Jonathan Ive, Apple ürünlerinin tasarım açısından rakiplerinden sıyrılmasını sağlıyor. Ancak Apple ürün tasarımından sorumlu başkan yardımcısını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.

Çıkan bir habere göre Jonathan Ive Cupertino’dan ayrılıp anavatanı İngiltere’ye dönmenin planlarını yapıyor. Oğullarının kendi vatanlarında eğitim almasını isteyen Jonathan Ive’in bu kararı, tasarım sürecini merkez ofisinde tutmak isteyen Apple yönetim kurulu ve tasarımcı arasında yolların ayrılmasına neden olabilir.

Ive Apple’ın hisse senetlerinin 100$ civarında olduğu iki yıl önce bir satış opsiyonu gerçekleştirmişti. Şirketin 350$’a yükselen kağıtları Ive’in kasasına 30 milyon dolar civarında bir paranın girmesini sağlayabilir. Steve Jobs’un sağlık nedeniyle Apple’daki işlerini yürütemediği şu zamanlarda bir de Ive’in ayrılması Apple için kötü olabilir. Apple CEO’su Steve Jobs şirketin itici gücüydü, ancak Ive de Apple’ın alamet-i farikası olan tasarımın arkasındaki isimdi. Ive geçtiğimiz temmuz ayında Fortune dergisi tarafından en akıllı teknoloji tasarımcısı seçilmişti.

İlgili – TUAW

İLGİLİ HABERLER