Teknoloji

Jon Rubinstein Amazon’a direktör olarak geldi, Kindle tablet yolda mı?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amazon sessiz sedasız yaptığı bir açıklamayla Palm’ın eski CEO’su ve HP’nin mevcut yöneticilerinden Jon Rubinstein’ın direktör sıfatıyla kendi saflarına katıldığını duyurdu. Rubinstein’in Amazon’a direktör olarak katılmasının arkasındaki muhtemel sebep, Kindle ile e-kitap segmentinde büyük bir başarı yakalayan şirketin iPad ve Barnes & Noble’ın NOOKcolor tabletiyle daha fazla rekabet edebilecek Kindle’ların geliştirilmesini amaçlaması olabilir.

Amazon’un defalarca Kindle serisinin e-kitap okumaya odaklı cihazların dışına çıkmayacağını açıklamasına rağmen, Amazon markalı bir tabletin dedikoduları sürekli yapılıyor. Kindle’ların ilk hâllerine göre daha fazla işlev kazandığı su götürmez bir gerçek, Amazon şu anda üçüncü parti uygulamaları destekliyor, en son çıkan Kindle’da akıllı telefonlarda da bulunan WebKit tabanlı internet tarayıcısı bile bulunuyor.

Amazon’un şu anda sadece iPad’e özel olarak hazırlanmış bir tablet arayüzü de bulunuyor. Ayrıca şirket Apple’ın iTunes ile tartışmasız lider olduğu mobil müzik alanında da iddialı bir konuma gelme isteği mevcut. Daha işlevsel ve e-kitap okumanın dışındaki bazı işlere de odaklanmış özel bir donanım Amazon’un hedeflerini gerçekleştirmesi konusunda daha rahat adımlar atabilmesini sağlayabilir. Belki de, önümüzdeki birkaç ay içinde bir Kindle tablet ile tanışabiliriz, ne dersiniz?

İlgili – Amazon

İLGİLİ HABERLER