Teknoloji

Jolla tableti için 13 bin destekçiden 1.8 milyon dolar topladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

jolla-tablet-191114

Bundan üç hafta önce Indiegogo üzerinden yeni tableti için bir kitle fonlama kampanyası başlatan Jolla, 1.8 milyon dolar topladığını açıkladı. Şirket böylelikle yola çıkarken kendisine hedef olarak seçtiği 380 bin doları fersah fersah aşmış oldu. Aynı zamanda 34 milyon avro değerinde kurumsal bir yatırım almayı başaran Jolla, Sailfish OS ile çalışan tabletinin üretimi için güçlü bir finansal altyapı oluşturmuş oldu.

Jolla’nın tabletinde 2048 x 1536 piksel çözünürlüğünde 7.85 inç ekran, 64-bit 1.8 GHz dört çekirdekli Intel işlemci, 2 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza bulunacak. Donanım listesiyle modern tabletlerden beklenenleri karşılayan Jolla tablet, Android uygulamalarını da çalıştırabilecek. 7.85 inç ekranlı cihazını iPad mini ve Android tabletlere karşı daha ucuz bir alternatif olması için konumlayan Finli şirket, gelişim sürecinde de potansiyel müşterilerin fikirlerinden faydalanmayı planlıyor.

Sürecin tamamlanmasının ardından akıllara gelen soru ise Jolla’nın 13 bin destekçisine tabletlerini teslim etme konusunda başarılı olup olamayacağı. Bu sorunun cevabını almak için 2015’in mayıs ayına kadar beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER