Teknoloji

Jolla yeni Sailfish telefonu için Nokia E serisini tasarlayanlarla anlaştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bazı eski Nokia çalışanları tarafından kurulan Jolla akıllı telefonunu çıkarmak için yoğun bir çaba içerisinde. MeeGo’nun temelleri üzerine inşa edilen SailFish platformuyla çalışacak olan bu akıllı telefonun yıl sonuna yetiştirilmesi hedefleniyor. Jolla, piyasaya çıkaracağı telefonunun tasarımı için Nokia’nın E serisi telefonlarını tasarlayanlarla anlaştı.

nokia_e71-460-x-345

Nokia’nın E serisi telefonlarını tasarlayan Finlandiyalı tasarım şirketi Infinity Jolla’nın yeni telefonlarının da tasarımını üstlenecek. Infinity sadece E serisiyle sınırlı kalmamış, Nokia’nın elliden fazla cihazının ve şarj aletinin tasarımını üstlenmişti. Ayrıca aynı şirket aralarında Ascend P2’nin de bulunduğu birkaç Huawei modelinin tasarımını da gerçekleştirdi.

Jolla, özellikle gelişmekte olan pazarlar için çekici olacak bir akıllı telefon çıkarmanın peşinde. Infinity’nin de tasarladığı telefonlara bakarsak, söz konusu cihazların genellikle bu pazarları hedeflediğini söyleyebiliriz. Anlayacağınız Jolla amacı için deneyimli bir ekibin yardımına başvurdu. Ortaya çıkacak olan ileri görmeyi merakla bekliyoruz.

İlgili >> PhoneArena

İLGİLİ HABERLER