Teknoloji

Eski Nokia kadrosu Jolla çatısı altında MeeGo akıllı telefonları geliştirmeye devam edecek

nokia-n9-inceleme-00034

Bir grup eski Nokia çalışanı ve MeeGo hayranı bir araya gelerek Fince’de “sandal” anlamına gelen Jolla’yı kurdu. Jolla, pazara yeni MeeGo cihazları getirmeyi amaçlıyor. Şirketin LinkedIn sayfasında yazılanlara göre Jolla Nokia’nın MeeGo N9 organizasyonunda yer almış direktör ve çekirdek çalışanlardan oluşuyor. Bunlara MeeGo camiasından bilgi ve deneyime sahip çeşitli katılımcılar da ekleniyor.

Jolla’nın Nokia ile herhangi bir bağlantısı veya işbirliği olmadığı için N9 veya N950 gibi Nokia telefonlarına herhangi bir destek veya güncelleme sunulmayacak. Fin şirket baş operasyon yöneticisi Marc Dillon tarafından yönetiliyor. Nokia’da hemen hemen 11 yıl geçiren Dillon Ocak 2006’dan geçen mayıs ayına kadar MeeGo Baş Mühendisi olarak görev yapmıştı.

Jolla yayınladığı basın bülteninde Nokia’nın dünyanın en iyi akıllı telefonu gibi mükemmel bir ürün yarattığını ve bunun devamının getirilmesini hakettiğini kaydetti. Bu noktada kendilerinin görev üstleneceğini ve MeeGo’nun başarı hikayesine katkıda bulunan parlak ve yetenekli kişilerle bunun gerçekleştirileceğini kaydetti. Öte yandan uluslararası yatırımcı ve iş ortaklarının desteğiyle Jolla Ltd.’nin MeeGo tabanlı akıllı telefonların tasarım, geliştirme ve satışının gerçekleştirileceğini kaydetti.

İlgili >> LinkedIn (Jolla Ltd.)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER