Eğlence

Johnny Depp yeni filminde bir süper bilgisayarı canlandıracak

Sinemada hayal gücünün ötesine geçen ve ”garip” olarak nitelendirilebilecek pek çok karakterin varlığına rastlansa da, Johnny Depp’in yeni filminde canlandıracağı karakterin önüne geçmek pek kolay olmayacak gibi duruyor. Transcendence adını taşıyan filmde Johnny Depp, beyni bir süper bilgisayara yüklenmiş bilim adamını canlandıracak.

Transcendence’ın arkasında son yılların en popüler filmlerinden Inception’ın arkasındaki ekip yer alıyor. Inception’ın yönetmeni Christopher Nolan sorumlu yapımcılığı üstlenirken, Oscar ödüllü Wally Pfister da yönetmenlik koltuğuna oturuyor. Filmin senaryosu ise Jack Paglen imzasını taşıyor. The Wrap’e konuşan filmin yapımcısı Andre Kosove, filmin kendi kendine düşünebilen bir bilgisayar üretmek amacıyla beyni bir süper bilgisayara yüklenen bir bilim adamının hikayesi olduğunu belirtti. Kosove; filmde tuhaflık, yapay zeka ve nano teknolojinin önemli yerlere sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Filmin senaryosunda bakıldığında ise üç bilim insanı görülüyor. Bilim adamları Max, Will ve Evelyn ismini taşıyor. Johnny Depp’in Will karakterini canlandıracağı belirtilirken, eşi Evelyn’i ve Max’ı kimlerin oynayacağı şimdilik belirsiz. Üçlü dünyanın kendi kendine düşünebilen ilk bilgisayarını üretmek için yola çıkarken, Will’in teknoloji karşıtı teröristler tarafından öldürülmesi üzerine Evelyn, Will’in beynini ekibin üstünde çalıştığı prototip bilgisayara yüklüyor. Filme dair detaylar belirsizliğini korurken, vizyona girmesi için 2014 işaret ediliyor.

İlgili >> The Wrap

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER