Teknoloji

John McAfee kendi casus operasyonuyla ortaya çıkardığını iddia ettiği terörist planın detaylarını açıkladı

John McAfee’nin hayatı son birkaç aydır garip bir hale bürünmüş durumda. Yaşadığı Belize’de komşusunun ölümüyle ilgili bir cinayet soruşturması nedeniyle polisten saklanan, ardından Vice dergisinin muhabirleriyle birlikte ülkeyi terk edip Guatemala’ya kaçan McAfee, Guatemala’da yakalandıktan sonra ABD’ye gönderilmişti. Macera peşinde koşmaya devam eden McAfee, blogunda yayınladığı son yazıyla büyük bir kumar oynarken, gerçekten uzaklaştığına ilişkin kimi fikirleri de akıllara düşürüyor.

Belize’de yürütülen uluslararası bir terör komplosuna ilişkin olduğunu iddia ettiği bilgileri açıklayan McAfee, Belizeli devlet görevlilerine ait kimileri utanç verici olarak nitelenebilecek pek çok kişisel detayı da ortaya dökmüş durumda. Operasyonu gerçekleştirmek için 75 ucuz netbook ve 29 casus kullandığını belirten McAfee, böylelikle devlet görevlilerini takibe aldığını ifade etti. Aldığı ucuz netbooklara şifreleri ele geçirmek için keylogging programları yüklediğini söyleyen McAfee, gizli dinleme yapabilmek için de çekici eskort kızların yardımını aldığını dile getirdi.

Belize hükümetinin kendisine yönelik yıldırma kampanyasından intikamını almak için planını incelikle hazırladığını söyleyen McAfee, Belize Başbakanının Belizeli bir çete liderinin ölüm emrini bizzat verdiğini iddia etti. Belize’nin Hizbullah’la bağlantılı kişileri ABD’ye gizlice sızdırma amacında olan uluslararası bir şebekenin ortasında olduğunu öne süren McAfee, bu süreçte kullandığı çekici yardımcılarından sekizinin çift taraflı çalışan bir casus yüzünden ölüm tehlikesi atlattığını belirtti.

McAfee’nin hikayesinin film senaryolarını hatırlattığını söylemek pek yanlış olmayacaktır. Yazılanların ne kadar doğru olup olmadığı henüz bilinmese de, McAfee’nin halen peşinde olan Belize’den intikam almak için böyle bir senaryoyla ortaya çıkmış olması da son derece muhtemek. ”Hayatımın büyük bir kısmı bana çok gizemli geliyor” diyen McAfee’nin başkalarının gözünde de aynı gizemi yarattığı kesin.

İlgili >> Whoismcafee.com

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER