Teknoloji

John McAfee ABD Başkanlığı’na aday oldu

john-mcafee-220113

Antivirüs yazılımı geliştiricisi ve bir dönemin kanun kaçağı John McAfee, 2016’da gerçekleştirilecek ABD Başkanlık Seçimleri’nde yarışmaya hazırlanıyor. Bu yöndeki isteğini geçtiğimiz gün dile getiren McAfee, adaylık başvurusunu ABD Federal Seçim Komisyonu’na sunmak için zaman kaybetmedi. McAfee, resmi kampanya sitesini de hızla yayına geçirdi.

McAfee’nin kişisel internet sitesi aracılığıyla ekibinden birine ulaşan The Hill, McAfee’nin başvurusunun gerçekliğini doğruladı. Bu doğrulamanın ardından John McAfee de resmi Twitter hesabı aracılığıyla mcafee16.com sitesinin duyurusunu yaparak nihai doğrulamayı gerçekleştirmiş oldu.

McAfee, adaylığına ilişkin resmi açıklamayı ise 10 Eylül 2016’da Türkiye saatiyle 00:00’da yapacak. Antivirüs dünyasının renkli ismi, Wired’a yaptığı açıklamada kampanyasının bilgisayar okuryazarlığı olan bir yönetim üstüne odaklanacağını belirtti ve güçlü şifrelemeyi destekleyeceğini ifade etti.

John McAfee’nin sicilinin siyasi fikirleri üzerine biraz gölge düşürebileceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Resmi başvuru belgesinde John McAfee’nin yeni bir parti kurma hazırlığında olduğu da belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER