Teknoloji

John McAfee 100 dolarlık cihazı D-Central ile NSA takibinin atlatılabileceğini iddia ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2012’nin sonu ve 2013’ün ilk günlerini oldukça hareketli bir biçimde geçiren John McAfee, uzun sayılabilecek bir aranın ardından üzerinde çalıştığı yeni icadıyla tekrar ortaya çıktı. Son olarak haziran ayında yayınlanan ve kendi hazırladığı antivirüs programı McAfee’nin nasıl silineceğini anlatan ilginç bir videoda boy gösteren McAfee, San Jose’de yaptığı bir konuşmada akıllı telefon, tablet ve dizüstü bilgisayarlar ile iletişim kurarak ”merkezi olmayan ağlar” kuracak ”D-Central” isimli bir cihaz ile ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) izlemelerinden kurtulmanın mümkün olacağını öne sürdü.

john-mcafee-300913

McAfee, James Bond filmlerinden fırlamış izlenimi veren cihazı 100 doların altında bir maliyetle üretmeyi ve satmayı hedefliyor. Egzantrik milyoner bu cihaz sayesinde devletin kullanıcıların kim olduğunu veya nerede olduğunu bilmesinin önlenebileceğini iddia etti. Küçük özel ağlar oluşturan cihaz, başkalarının erişemeyeceği karanlık bir alan olarak işleyecek. Bu teknolojiye dair planlarının birkaç yıldır gündemde olduğunu söyleyen McAfee, son aylarda bu çalışmalarının yoğunlaştığını dile getirdi. İnternetin muadili bir ortam oluşturmayan cihaz, kullanıcıların özel olarak iletişim kurabilecekleri ve dosya paylaşabilecekleri bölgesel dinamik ağlar oluşturacak.

McAfee cihazın üç blokluk bir menzilinin olduğunu belirtirken; bu üç blok içinde bulunan kullanıcıların birbirleriyle iletişim kurabileceğini, ancak bu iletişimin kalitesinin kullanıcıların hareketlerine ve konumlarına bağlı olarak değişebileceğini ifade etti. Prototip cihazı 6 ay sonra hazır hale getirebileceklerini söyleyen McAfee, halihazırda kullanılması planlanan tasarımın yuvarlak ve ekransız olduğunu dile getirdi. Donanımın gelişimi için ortak aradıklarını belirten McAfee, ABD’de olası bir satış yasağının gelmesi durumunda dünyanın diğer pazarlarında şanslarını denemeye devam edeceklerinin altını çizdi ve NSA’nın D-Central olarak geliştirdiği özel şifreleme yöntemini aşmasının mümkün olmadığını sözlerine ekledi.

İlgili >> D-Central, Mercury News

İLGİLİ HABERLER