Eğlence

Pixar yöneticisi John Lasseter cinsel taciz suçlamalarının ardından izne ayrıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

john lasseter Pixar ve Walt Disney’in animasyon stüdyosunun kreatif şefi John Lasseter, aleyhindeki cinsel taciz suçlamalarının ardından altı aylık bir izne ayrıldı. The Hollywood Reporter sitesinde yer alan habere göre, Lasseter kararını şirket çalışanlarına gönderdiği bir açıklamayla duyurdu. Tecrübeli isim, bazı yanlış adımlarının ve çalışanlarını rahatsız hissettirebilecek davranışlarının olduğunu kabul etti.

Lasseter açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Son zamanlarda bana fazlasıyla acı veren bazı konuşmalar yaptım. Bir insanın yanlışlarıyla yüzleşmesi hiç kolay değildir. Ancak bu onlardan bir şeyler öğrenebilmenin tek yoludur. Hepiniz benim için dünyanın anlamısınız ve eğer sizleri hayal kırıklığına uğrattıysam bunun için özür diliyorum. Özellikle de istenmeyen bir sarılmanın veya başka bir davranışın alıcısı durumunda olanlardan özür diliyorum. Niyetim ne kadar iyi olursa olsun, herkesin kendi sınırlarını belirlemeye ve bunlara saygı beklemeye hakkı vardır.”

Lasseter, 1980’li yıllardan bu yana animasyon dünyasının en önemli kreatif güçleri arasında yer alıyor. Pixar’ın ilk elemanlarından biri olan Lasseter, Oyuncak Hikayesi serisinin ilk iki filminin yönetmenliğini üstlenmişti. Lasseter, kuruluşundan bu yana Pixar’ın yaratıcı ekibinin değişmeyen üyelerinden biri durumunda.

John Lasseter Disney için çok konuşulan animasyonlara imza atmıştı

Disney’in 2006’da Pixar’ı satın almasının ardından John Lasseter, hem Pixar’ın hem de Disney’in animasyon biriminin kreatif şefliğini üstlenmişti. Lasseter ve ekibi Karlar Ülkesi, Karmakarışık ve Oyunbozan Ralph gibi ses getiren animasyon filmlere imza atmıştı.

İLGİLİ HABERLER