Teknoloji

BlackBerry CEO’su John Chen Kasım 2023’e kadar göreve devam edecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

john chen blackberryJohn Chen BlackBerry CEO’luğunu 2013’ün kasım ayında Thorsten Heins’tan devralmıştı. Chen göreve geldiği dönemde şirketin yeni telefonlar çıkarmaya devam edeceğinin sözünü vermişti. BlackBerry CEO’su, ekonomik açıdan mümkün olduğu sürece bu sözü yerine getirmişti.

Chen, yeni telefon üretmenin ekonomik açıdan mantıklı olmaktan çıktığı noktada ise çok mantıklı bir hamle yapmış ve değerli BlackBerry markasının lisansını diğer telefon üreticilerine vermeye başlamıştı. Böylelikle donanım üretim biriminden kurtulan şirket, siber güvenlik ve yerleşik yazılım üzerine odaklanmıştı.

Chen’in yolun sonuna geldiği düşünülen şirketi ayakta tutmasını ödüllendirmek isteyen BlackBerry yönetim kurulu, CEO’nun sözleşmesini 5 yıl daha uzattı. Yeni sözleşmeye göre, Chen 2023’ün kasım ayına kadar CEO koltuğunda oturmaya devam edecek. Bu süreçte Chen’in baz maaşı ve kısa vadeli nakit teşviğinde bir değişiklik olmayacak.

BlackBerry yönetim kurulu tarafından Prem Watsa imzasıyla yayınlanan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: “Blackberry yönetim kurulu olarak John Chen’e büyük bri güven duyuyoruz. Chen sayesinde başarılı bir dönüşüm gerçekleştiren şirket, kendisini giderek büyüyen ve potansiyeli olan bir alan olan Kurumsal Nesneler pazarına yerleştirip yeniden güç kazandı. John’un liderliği bizim için çok önemli. Yönetim kurulu olarak onun BlackBerry ve hissedarlarının çıkarlarını en iyi şekilde koruyacağına inanıyoruz.”

John Chen BlackBerry CEO’su olarak 1592 günü devirmiş durumda. Bu süreyi ikiye katlama konusunda güven oyunu alan Chen için işler yolunda gidiyor gibi görünüyor. BlackBerry 2018 mali yılının dördüncü çeyreğine ait sonuçları 28 Mart’ta açıklaması bekleniyor. Yılın üçüncü çeyreğinde beklentileri aşan şirketin bunu tekrarlayıp tekrarlayamayacağı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER