Eğlence

Joe Biden podcast benzeri formatla halka seslenecek

joe biden podcast

ABD Başkanı Joe Biden, radyodan haftalık olarak halka seslenme geleneğini geri getiriyor. Ancak bu geri dönüş günümüz koşullarına daha uygun bir biçimde gerçekleştirilecek. Joe Biden podcast benzeri bir formatla Amerikalılara seslenecek. Bu konuşmalar podcast platformlarının yanı sıra YouTube’da ve sosyal ağlarda da paylaşılacak.

“Haftalık Sohbet” adıyla başlatılan yeni serinin ilk bölümü yayınlanmış durumda. Biden bu bölümde koronavirüs salgını nedeniyle işini kaybeden Michele isimli bir kadınla konuşuyor. The New York Times’a konuşan Beyaz Saray’ın dijital direktörü Rob Flaherty, insanların olduğu yerleri ve tercih ettikleri formatların kullanılacağını belirtti.

Burada klasik bir podcast yaklaşımının uygulanmayacağı söylenebilir. Tıpkı eski tarz radyo konuşmalarında olduğu gibi, başkanın yani Biden’ın mesajı ön plana çıkarılacak. Böylelikle Biden’ın politikalarına olan desteğin artırılması hedefleniyor.

Joe Biden podcast esintili formatıyla hem eski bir geleneği canlandırıyor hem de günümüzün dijital medya deneyimine uyum sağlıyor. Dijital ortamda siyasi içerikler bir hayli fazla olsa da, siyasetçilerin paylaşımları genellikle pek fazla ilgi görmüyor ya da beğenilmiyor. Biden’ın yeni programının bir istisna olup olmayacağı zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER