Teknoloji

ABD Başkanı Joe Biden: Elon Musk’ın dış bağlantıları “incelemeye değer”

joe biden podcast

ABD Başkanı Joe Biden, kısa süre önce Twitter’ın sahibi hâline gelen Elon Musk’ın dış bağlantılarının “incelenmeye değer” olduğunu belirtti. SpaceX ve Tesla’nın CEO’su olan Musk, satın alma sürecinin tamamlanmasının ardından Twitter’da da dümene geçmişti.

Biden söz konusu açıklamayı kendisine yöneltilen sorular üzerine yaptı. Musk’ın ABD için bir ulusal güvenlik tehdidi olup olmadığını soran gazeteciler, Suudi Arabistan’ın Twitter’ı satın alırken Musk’a sağladığı destek hakkında bir inceleme başlatılıp başlatılmayacağı konusunda da ABD Başkanı’ndan görüş istedi.

Suudi Arabistan kraliyet ailesinden Prens El-Velid bin Talal, Musk’ın Twitter için verdiği 44 milyar dolarlık teklife 1.89 milyar dolarlık bir kaynak sağlamıştı. Suudi Arabistan kaynaklı bu katkı Demokrat Partili bir Amerikan senatörünün dikkatini çekmiş, aynı senatör satın alma süreci hakkında inceleme başlatılmasını istemişti.

Biden kendisine sorulan sorulara şu şekilde yanıt verdi: “Elon Musk’ın diğer ülkelerle olan iş birliği ve/veya teknik ilişkileri incelemeye değer. Kendisinin yanlış bir şey yaptığını söylemiyorum. Bunu söylemiyorum. İncelemeye değer olduğunu söylüyorum. Söyleyebileceğim tek şey bu.”

Suudi Arabistan, Elon Musk’ın bağlantılı olduğu tek ülke değil. SpaceX, Tesla ve Twitter’ın CEO’sunun yakın zamanda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüştüğü iddiası bir süre önce gündeme gelmiş, ancak Musk bu iddiayı reddetmişti. Putin’le görüşmesinin 18 ay önce olduğunu söyleyen Musk, konunun da uzay olduğunu belirtmişti. Zaman zaman Rusya-Ukrayna savaşı konusundaki fikirlerini de paylaşan Musk, Çin-Tayvan geriliminde de Tayvan’ın Çin’e bağlı bir özel idare bölgesi olması gerektiğini söyleyerek Tayvanlıların tepkisini çekmişti.

Elon Musk Joe Biden ve Demokratlara karşı Cumhuriyetçileri destekleme çağrısı yapmıştı

Joe Biden ve genel olarak Demokrat Parti ile Elon Musk arasındaki ilişkilerin pek iyi olmadığı biliniyor. Musk ve Demokratların tanınmış figürleri sıklıkla karşı karşıya geliyor. Sıra dışı milyarderin ABD’de 8 Kasım’da gerçekleşen ara seçimde Cumhuriyetçi Parti’yi destekleme çağrısında bulunması da bu durumu bir kez daha gözler önüne sermişti.

İLGİLİ HABERLER