Eğlence

Jimmy Iovine Apple’daki aktif görevini bırakıp danışmanlığa geçiş yapacak

jimmy iovine appleBeats’in kurucularından Jimmy Iovine Apple bünyesindeki aktif görevini ağustos ayı itibarıyla bırakmaya hazırlanıyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Iovine Apple Music’in yönetimindeki günlük görevlerini bırakmasının ardından danışman olarak Apple bünyesinde kalmaya devam edecek. Müzik endüstrisinin tecrübeli ismi, ağustos ayında Apple’dan ayrılacağına dair haberleri daha önce yalanlamıştı.

Iovine, Apple’ın 2014’te Beats’i satın almasıyla birlikte Cupertino merkezli şirkete katılan üst düzey yöneticiler arasında yer alıyor. Müzik endüstrisinde hatırı sayılır bir ağırlığı olan Iovine, sanatçılarla olan yakın ilişkileri sayesinde Apple ve plak şirketleri arasında bir köprü vazifesi görmüştü.

Ancak Iovine ilk günden bu yana Apple’da kamuoyunun önüne sıklıkla çıkan bir görev üstlenmemişti. The Wall Street Journal’ın haberine göre, Iovine Beats Music’in tasarımının ve isminin değiştirilerek Apple Music olarak yeniden lanse edilmesine pek de sıcak bakmayan isimler arasında yer alıyordu.

Mevcut işaretler, Iovine’in aktif görevlerinden çekilme kararının Apple’ın üst düzey yönetimiyle anlaşmalı biçimde alındığını gösteriyor. The Wall Street Journal Iovine’in Beats’in Apple’a satışıyla sahibi olduğu hisse imtiyazlarını ağustos itibarıyla kullanabileceğini hatırlatırken, danışmanlık görevi iki tarafa da kazandıracak bir yol gibi görünüyor. Apple bir yandan Iovine’in tecrübesinden yararlanmaya devam ederken, diğer taraftan da mutlak gizlilik kültürünü tamamen benimsemeyen bir yöneticiden kurtulmuş olacak. Iovine ise verecekleriyle daha önce yönettiği şirketler kadar ilgilenmeyen bir yapı için tam zamanlı biçimde çalışmayı bırakacak.

The Wall Street Journal’ın haberinde, Iovine ile aynı dönemde Apple’a katılan diğer Beats yöneticilerinin Apple ile daha iyi bütünleştiğine dikkat çekiliyor. Bu isimlerden biri olan Dr. Dre’nin Apple Music için bir dizi hazırladığı söyleniyor.

Jimmy Iovine Apple Music’teki görevini bırakacak olsa da, bu durum Apple Music’i pek fazla etkilemeyecek gibi görünüyor. İstikrarlı biçimde büyümesini sürdüren servisin ABD’deki abone sayısının yakında Spotify’ı geride bırakabileceği konuşuluyor. Ancak The Wall Street Journal, Beats’in ABD kulaklık pazarında kan kaybettiğini ve bu durumdan Apple’ın AirPods kulaklığının da kısmen sorumlu olduğunu belirtiyor. Iovine ve Apple’dan şimdilik konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER