Eğlence

Jennifer Lawrence Apple için Elizabeth Holmes’u canlandıracak

jennifer lawrence

Ünlü oyuncu Jennifer Lawrence, Apple için kamera karşısına geçiyor. Apple’dan yapılan açıklamada Lawrence’ın eski Theranos CEO’su Elizabeth Holmes’un hikayesini anlatan bir filmde başrolü üstleneceği belirtildi. Kısacası Lawrence, Elizabeth Holmes rolüyle izleyicilerin karşısına çıkacak.

Filmin yönetmenliğini son zamanların popüler dizilerinden Succession’ın yaratıcılarından Adam McKay yapacak. Filmin senaryosu, eski The Wall Street Journal muhabiri John Carreyrou’nun “Bad Blood: Secrets and Lies in a Silicon Valley Startup” (Kötü Kan: Bir Silikon Vadisi Girişimindeki Sırlar ve Yalanlar) isimli çok satan kitabından uyarlanacak.

Carreyrou, hem Holmes hem de Theranos Silikon Vadisi’nde büyük övgüler alırken şirketin problemleriyle ilgili ilk haberleri yazan isim olmuştu.

Holmes hâlihazırda 11 ayrı suçtan yargılanıyor. Bunlar arasında elektronik dolandırıcılık ve elektronik dolandırıcılığa teşebbüs gibi suçlamalar bulunuyor. Holmes aleyhindeki davalar, Theranos’un kan testi teknolojisinin yatırımcılara vadedilen standartları karşılamadığının ortaya çıkmasının ardından açılmıştı.

Çöküş başladığında şirketin piyasa değeri 9 milyar dolar seviyesindeydi. Holmes o dönemde Forbes’un “40 yaşın altında 40 milyarder” listesinde servetini kendi oluşturan en genç isimdi. 2016’nın sonunda ise Holmes, dünyanın en büyük hayal kırıklığı yaratan liderleri arasında gösterilmişti. Holmes, suçlu bulunduğu takdirde 20 yıl hapis cezasına çarptırılabilir.

Jennifer Lawrence ve Apple, Theranos skandalını ekranlara taşıyacak olan tek ikili değil. Hulu da skandalı bir “belgesel dizi” olarak izleyicilerin karşısına çıkaracak. Dizide başrolü Amanda Seyfried üstlenecek.

İLGİLİ HABERLER