Teknoloji

Amazon CEO’sundan iklim değişikliğiyle mücadeleye büyük destek

jeff bezos amazon

Amazon‘un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos, iklim değişikliğiyle mücadele için özel bir fon oluşturduğunu açıkladı. Aynı zamanda dünyanın en zengin insanı olan Bezos, Bezos Earth Fund (Bezos Dünya Fonu) adını verdiği fon için 10 milyar dolar ayırdığını belirtti. Amazon CEO’su bu önemli duyuruyu kişisel Instagram hesabı aracılığıyla yaptı. Bezos’un paylaşımında Dünya’nın uzaydan çekilmiş bir fotoğrafını paylaşması da ayrıca dikkat çekti.

Bezos paylaşımında fonu kullanabilecek kişi ve kurumlar hakkında da bilgi verdi. Fondan bilim insanlarının, sivil toplum kuruluşlarının, aktivistlerin yararlanabileceğini söyleyen Amazon CEO’su; Dünya’yı iklim değişikliğinin etkisinden korumaya yardımcı olabilecek tüm girişimlere destek verileceğini dile getirdi.

Fona yakın kaynaklar tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamada ise özel sektör girişimlerine destek verilmeyeceği ve odak noktasının bağış eksenli destekler olacağı belirtildi.

Bezos Earth Fund, önümüzdeki yaz mevsimi itibarıyla kaynak dağıtımına başlayacak. Fondan destek almak isteyenler için başvuruların ne zamandan itibaren toplanacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Jeff Bezos, hâlihazırda yaklaşık 130 milyar dolarlık bir kişisel servetin sahibi. 10 milyar dolar, Amazon CEO’sunun kişisel servetinin oldukça küçük bir kısmını oluşturuyor. Hayırseverlik konusunda bugüne kadar diğer teknoloji milyarderleri kadar açık konuşmayan Bezos, 2017’de Twitter hesabı aracılığıyla insanlardan yardımseverlik faaliyetleri konusunda fikir almaya çalışmıştı. Amazon CEO’su önümüzdeki dönemde bu tarz faaliyetlere biraz daha fazla yoğunlaşacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER