Teknoloji

Jeff Bezos’un servetinin büyüklüğü 100 milyar doları aştı

jeff bezos amazon

jeff bezosAmazon CEO’su Jeff Bezos, bir süredir dünyanın en zengin kişileri listesinin zirvesinde yer alıyor. Bezos, zenginler ligindeki macerasında önemli bir virajı daha döndü. Bloomberg’de yer alan habere göre, Amazon’un kurucusunun servetinin büyüklüğü 100 milyar doları geçti.

Bezos, 2016 boyunca en zenginler listesinin zirvesi için Microsoft’un CEO’su Bill Gates ile yarış halindeydi. 2017’de en tepedeki yerini perçinleyen Amazon CEO’su, 100 milyar dolarlık bir servet büyüklüğüne erişen ikinci kişi oldu. Bunu başaran ilk kişi ise Bill Gates olmuştu. Gates’in servetinin büyüklüğü 1999’da 100 milyar dolara ulaşmıştı.

Bezos’un servetinin büyümesindeki en önemli etken, Amazon hisselerinin 2017’de büyük değer kazanması. Black Friday satışlarıyla biraz daha değer kazanan hisseler, Bezos’un servetinin 12 haneli sayılara ulaşmasını sağladı. ABD’de Black Friday kapsamında gerçekleştirilen çevrimiçi alışverişlerin neredeyse yüzde 50’si Amazon aracılığıyla gerçekleştirildi.

Bezos, Amazon’dan kazandığı parayı farklı alanlara harcıyor. Amazon CEO’su, 2013 yılında prestijli gazetelerden The Washington Post’u 250 milyon dolar karşılığında satın almıştı. Bezos, Blue Origin isimli şirketiyle de uzay yolculuğu için çalışmalar yapıyor. Blue Origin’in ihtiyaç duyduğu kaynak, Bezos’un düzenli olarak Amazon hissesi satmasıyla sağlanıyor.

Jeff Bezos servetini değerlendirme konusunda fikirlere açık

Jeff Bezos, hâli hazırda belli yatırımları bulunsa da, servetini değerlendirme konusunda başka fikirlere de açık. Amazon CEO’su yaz aylarında Twitter hesabı aracılığıyla insanlardan servetini nasıl değerlendireceği konsunda fikir istemişti. Bezos, söz konusu fikirlerin hayırseverlik ekseninde olmasını istediğinin altını çizmişti.

İLGİLİ HABERLER