Ulaşım

Jeep’in tamamen elektrikli ilk otomobili 2023’te yollarda olacak

jeep elektrikli suv

Otomotiv pazarının ikonik markalarından biri olan Jeep, ilk tamamen elektrikli SUV modelinin görselini paylaştı. Henüz adı bile belli olmayan elektrikli otomobilin özellikleri konusunda bilgi verilmezken; Jeep’in sahibi Stellantis, sadece otomobilin 2023’te yollarda olacağını açıklamakla yetindi.

Paylaşılan görsele bakıldığında, elektrikli SUV’un Jeep’in Compass modeli gibi kompakt bir otomobil olacağı düşünülüyor. Autoblog sitesinin haberinde Jeep’in STLA Small elektrikli otomobil platformunu tercih edebileceği belirtiliyor. Bu platform 82 kWh batarya ve 483 kilometreye kadar menzil desteği sağlıyor.

Stellantis, elektrikli otomobil portföyüne 2024’te yeni üyeler eklemeyi planlıyor. Bunlar arasında off-road deneyimine daha uygun bir modelin ve daha aile tipi bir aracın da bulunacağı belirtiliyor. Söz konusu araçlar da Jeep markasını taşıyacak.

Stellantis, temkinli tavrı nedeniyle elektrikli otomobil pazarında Ford ve GM gibi geleneksel rakiplerinin gerisinde kalmış durumda. Şirket şimdiye kadar daha çok hibrit modellere odaklanmış ve 4xe ile Fiat 500e gibi seçenekleri piyasaya çıkarmıştı. Bu noktada Stellantis grubunun bünyesinde Chrysler, Fiat, Opel ve Peugeot gibi markaların bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Elektrikli Jeep Suv, Stellantis’in Under Dare Forward isimli planının bir parçası. Şirket bu plan çerçevesinde 2030 itibarıyla yılda 5 milyon elektrikli otomobil satmayı hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER