Teknoloji

4K tabletler artık yakın, JDI 10 inç panelini duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Televizyon dünyasında 4K UHD TV’ler gelecek adım olarak nitelendiriliyor. Söz konusu tablet cihazlar olunca üreticiler Full HD veya ondan biraz daha yüksek çözünürlükte takılmaya devam ediyor.

jdi-4k-panel-240414

Ancak Panasonic’in profesyonellere özel 20 inç Toughpad tableti 4K çözünürlüklü ekranıyla Apple ve Samsung gibi üreticilerin ulaşamadığı noktaya ulaşmayı başarmıştı. Tabii ki, 20 inç ekranda 4K çözünürlük sunmak piksel yoğunluğu bakımından 10 inç ve altı tabletlere göre çok fazla artı sağlamıyor, bunu kabul etmek gerek.

Japanese Display Inc. şirketinin geliştirdiği 10.1 inç IPS LCD panel 3840 x 2160 piksel Ultra HD çözünürlüğüyle tabletler için özel olarak geliştirildi ve oyunun kurallarını değiştirmeye geliyor. Numunelerinin dağıtımına başlanan bu ekranın gelecek nesil tüketici elektroniği ürünlerinde yer alması bekleniyor.

Şirketin yayunladığı açıklamada JDI’nin gelecek nesil mobil cihazlar için üretilecek 4K2K ekran modülleri için öncü rol oynayacağı belirtildi.

438 ppi piksel yoğunluğuna sahip olan bu ekran iPad Air’ın Retina ekranının 264 ppi’lik piksel yoğunluğuna fark atıyor. JDI bu ekranın 1100:1 kontrast oranı, 160 derece görüş açısı ve 2180 mW güç tüketimi gibi değerlere sahip olduğunu da kaydediyor.

Bu panelin hangi üreticiler tarafından kullanılacağıysa şu an için açıklanmadı.

İlgili >> PhoneArena

İLGİLİ HABERLER