Teknoloji

JBL Soundgear giyilebilir hoparlör ile kulaklar serbest

jbl soundgearJBL Soundgear IFA 2017’de tanıtılan en ilginç ürünlerden bir tanesi olabilir. Bu ürün sadece eller serbest şekilde kullanım imkanı sağlamıyor, aynı zamanda kulakları da serbest bırakıyor.

JBL’in “kulaklar-serbest” tanımlamasıyla kast ettiği, Soundgear ile müzik dinlemek için kulak kanallarını tamamen kapatmanın gerek olmaması. Özellikle otobüs yolculuklarına arkadaşlık eden boyun yastıklarına benzer bir biçime sahip olan JBL Soundgear boyun arkasına geçiriliyor ve kulağa yakın bir şekilde durarak sesi rahat şekilde duymayı sağlıyor.

JBL Soundgear özellikle evde kullanım için uygun bir ürün gibi görünüyor. Bu ses cihazını boynunuza yerleştirerek odalar arasında gezinebilir, müzik veya radyo dinleyebilir, bu sırada işlerinizi yapmaya devam edebilirsiniz.

Böylelikle çok daha pahalı olan çok odalı ses sistemlerinin yerine daha makul bir çözümle odalar arasında kesintisiz müzik keyfi yaşayabilirsiniz. Kulaklıklarla kulak yolunu tamamen kapatmadığınız için de dış dünyadan kopmazsınız.

JBL Soundgear medya cihazlarına Bluetooth üzerinden bağlanıyor. İkili mikrofon kurulumu sayesinde yüksek kalitede telefon görüşmeleri de yapmak mümkün oluyor. Gürültü bastırma teknolojisi sayesinde ortamın gürültüsü de yok ediliyor.

JBL, Soundgear’ın sanal gerçeklik başlıklarıyla kullanım için de epey uygun olduğunu söylüyor. Özellikle Samsung Gear VR veya Google Daydream View gibi, akıllı telefonlarla kullanılabilen başlıklarla rahatlıkla kullanılabilir.

JBL Soundgear kasım ayında yaklaşık 200 pound fiyat etiketiyle yurt dışında satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER