Teknoloji

JBL Everest GA ile Google Asistan’ı kulaklara taşıyor

JBL Google Asistan
JBL Everest

Ses ürünleri üreticisi JBL de Google Asistan furyasına kayıtsız kalamayan şirketler arasına katıldı. JBL Google Asistan entegrasyonuna sahip Everest GA’yı CES 2018’de gözler önüne çıkardı. Ses ürünleri pazarının önemli oyuncularından biri olan JBL, Harman International’ın çatısı altında yer alıyor. Harman International da Samsung tarafından satın alındığı için JBL’in Samsung’a ait bir şirket olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

JBL, Everest GA için potansiyel kullanıcılara üç farklı tasarım seçeneği sunuyor. Kullanıcılar kulak içi, baş üstü ve kulak etrafı olmak üzere üç kablosuz modelden birini seçebiliyor. Şirket, Everest serisinde kullanıcılara 8 ila 25 saat arasında değişen kullanım süreleri vadediyor. Baş üstü ve kulak etrafı modellerde kulaktaki basıncı azaltmak adına eklenmiş kavisli bir baş bandı bulunuyor. Kulaklıklar metalik renk seçenekleriyle potansiyel kullanıcıların karşısına çıkıyor.

JBL Everest

JBL Everest GA, Bluetooth destekli herhangi bir akıllı telefon veya tabletle eşleştirilebiliyor. Google Asistan entegrasyonundan yararlanmak için akıllı telefon veya tablete Asistan uygulamasını indirmek gerekiyor. Kulak üzerindeki sensörlere dokunulduğunda Google Asistan aktive ediliyor. Aktivasyonun tamamlanmasının ardından kullanıcılar Google Asistan üzerinden ses yüksekliğini ayarlayabiliyor, takvimlerindeki randevularını dinleyebiliyor veya belli bir müzikal türe göre şarkı isteğinde bulunabiliyor. Everest GA ilkbaharda satışa sunulacak olsa da, fiyatlar konusunda henüz bilgi verilmiş değil.

JBL Google Asistan destekli Everest’in dışında yeni ürünler de tanıttı

JBL’in CES 2018 kadrosunda yer alan bir diğer ürün ise suya dayanıklı Bluetooth hoparlör Clip 3 oldu. Clip 3, selefinin ses performansını biraz daha üst seviyeye taşıyor. JBL’den yapılan açıklamaya göre, Clip 3 tek bir şarjla yaklaşık 10 saat boyunca müzik dinlemeyi sağlıyor. Eko ve gürültü önleme özelliğine sahip Clip 3 ile telefon görüşmesi de yapılabiliyor.

JBL Clip 3

Clip 3 için mevcut siyah, gri, kırmızı, çamur, sarı, kum ve yeşil renk seçeneklerinin yanına toz pembesi, çelik beyazı ve okyanus mavisi adını taşıyan üç seçenek daha ekleniyor. Clip 3’ün kauçuk destekli metal klipsi ise hoparlörün kaygan yüzeylere tutturulabilmesini sağlıyor. Klips de hoparlörün gövdesiyle aynı rengi taşıyor. 59.95 dolar karşılığında satılacak olan Clip 3, önümüzdeki ilkbaharda raflardaki yerini alacak.

JBL Xtreme 2

JBL Xtreme serisi taşınabilir Bluetooth hoparlörlerini de yeniliyor. Yeni bir tasarıma sahip olan Xtreme 2, selefine kıyasla daha gelişmiş ses özellikleri taşıyor. Daha büyük bas taşıyan Xtreme 2, 15 saatlik bir kullanım süresi vadediyor. Hoparlör, Connect+ uyumlu diğer cihazlara da bağlanabiliyor. Akıllı telefonlarla eşleştirildiğinde görüşme yapmakta da kullanılabilen Xtreme 2 için siyah, yeşil ve mavi ile üç farklı renk seçeneği bulunuyor. İlkbaharda satışa sunulacak hoparlörün fiyat etiketinde 299.95 dolar yazacak.

JBL Endurance

JBL, spor severleri de unutmadı. Şirket, ana materyali silikon olan dört yeni kulaklığı tanıttı. Endurance serisi altında konumlanan kulaklıkların her birinin odağında farklı bir özellik yer alıyor. Kablolu bir model olan Endurance Run, tere dayanıklı olmasının yanı sıra bir uzaktan kumanda ve mikrofon barındırıyor. Sprint, Jump ve Dive adını taşıyan modeller ise suya dayanıklı kasalarının sayesinde yüzmeye uygun seçenekler oluyor. Sprint’te kolay saklama için manyetik kulak topuzları bulunuyor. Jump’ta ise bir boyun bandı yer alıyor. Swim ise 1 GB’lık depolama alanı ile kullanıcıları ekstra alan ihtiyacından kurtarıyor. Endurance serisi kulaklıklar ilkbaharda satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER