Teknoloji

JBL popüler hoparlörlerinin çevre dostu versiyonlarını çıkarıyor

jbl go 3

JBL CES 2023‘te yeni kulaklıklarının yanı sıra yeni hoparlörlerini de tanıttı. Şirket popüler hoparlörleri Go 3 ve Clip 4’ün çevre dostu versiyonlarını gözler önüne çıkardı. JBL Go 3 Eco ve Clip 4 Eco’yu tanıtmanın yanı sıra Pulse serisini de yeni üyelerle genişletiyor.

Go 3 ve Clip 4’ün çevre dostu versiyonları Dünya Günü olarak kutlanan 22 Nisan’da piyasaya çıkacak. Bu hoparlörlerin mekanik yapıları için yüzde 90 oranında geri dönüştürülmüş plastik kullanıldığı belirtilirken, hoparlör ızgaralarının da yüzde 100 oranında geri dönüştürülmüş kumaşla kaplandığı ifade edildi.

Go 3 ve Clip 4 Eco’nun ambalajlarında da çevre dostu materyaller kullanılıyor. JBL’den verilen bilgiye göre, ürün kutuları FSC sertifikalı kağıt ve soya mürekkebiyle yapılıyor.

JBL Go 3 Eco ve Clip 4 Eco 10 saat pil ömrüne sahip

Her iki hoparlör de suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikasına sahip. 10 saat pil ömrüyle gelen hoparlörlerden Go 3 Eco 50 dolar, Clip 4 Eco ise 80 dolar karşılığında satışa sunulacak.

JBL Pulse 5
JBL Pulse 5

Normal şartlar altında 2022’de piyasaya çıkması planlanan JBL Pulse 5 ise daha gelişmiş ses özellikleriyle 2023’ün ilkbaharında satışa sunulacak. IP67 sertifikalı hoparlörün pil ömrü ise 12 saat. Pulse 5’in fiyat etiketinde 250 dolar yazacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER