Teknoloji

JBL Everest Elite 100 belirli sesleri ayıklamaya izin veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

jbl-everest-elite-100-050116

Ensenin arkasından dolaşan kabloya sahip olan ve telefona Bluetooth üzerinden bağlanan kablosuz topuzlu kulaklıklar giderek daha fazla fitness takibi ve eller serbest modunda görüşme yapma imkanı sunuyor. JBL ve ana şirketi Harman Kardon Everest Elite 100 olarak adlandırılan yeni kulaklıklarını tanıttı. Bu modeli diğerlerinden ayıran en önemli unsur, özelleştirilebilir aktif gürültü bastırma özelliğine sahip olamsı.

Aktif gürültü bastırma gibi özellikler pil ömrünü azaltır, söz konusu kablosuz kulaklıklar ise iş biraz daha aldatıcı hâle gelebilir. JBL bunun üstesinden gelmek için orijinal Everest 100 kulaklıklara at nalı şeklinde bir dayanak eklemiş.

JBL Everest Elite 100 belki çok çekici görünmüyor, ancak bu tarz tasarımların giderek daha popüler hâle geldiğini söylemek gerekiyor. Getirilen bu ek yük bazıları için getirilmiş olan ek işlevlere değer olabilir.

Çevresel gürültüyü gelişigüzel bastırmak yerine NXTGen ses içinde belirli gürültüleri artırıp azaltmayı sağlıyor. JBL’in yardımcı uygulaması sayesinde kullanıcılar rahatsız edici frekansları ayıklayabilirler, böylelikle trafik gürültüsünü duyduklarından emin olabilirler.

JBL bu aktif gürültü bastırma teknolojisini NXTGen Aktif Gürültü Bastırma olarak adlandırıyor. Bu teknoloji şirketin bazı pahalı kafaüstü kulaklıklarında çoktan kullanılıyordu. Ancak ilk kez bu teknolojinin kablosuz kulaklıklarda sunulduğunu görüyoruz.

Everest Elite 100 bunun dışında orijinal Everest 100 kulaklıklarla aynı görünüyor. Pil ömrü hakkında bir bilgi verilmezken, bu ek özellikler cepten daha fazla para çıkmasını gerektiriyor. Bu yılın başlarında çıkacak Everest Elite 100’ün fiyatı 199 dolar olacak.

İLGİLİ HABERLER