Teknoloji

JBL CLUB serisiyle stüdyo kalitesinde ses deneyimi sunacak

JBL CLUB

Monitör kulaklıklar, profesyonel müzisyenlere net ve doğru ses sinyallerini duymalarında önemli katkı sağlıyor. Pek çok müzisyen, kayıtlarda veya performans analizinde bu kulaklıkları tercih ediyor. Ancak yüksek ses kalitesine önem veren müzik severler de monitör kulaklıklara yönelebiliyor. JBL CLUB serisiyle bu iki grubun da yararlanabileceği bir ara çözüm sunuyor.

CLUB serisinde stüdyo kalitesindeki özellikler ile uyarlanabilir gürültü önleme, sesli asistanlar, kişiselleştirilebilir ekolayzer ve uzun pil ömrü gibi daha “ana akım” özelliklerle bir araya geliyor.

CLUB serisinin üyeleri Hi-Res sertifikası taşıyor. Bu da kulaklıkların 40 kHz’ye kadar olan frekansları desteklediği anlamına geliyor. Söz konusu değerin standart bir insan kulağının duyabileceğinin çok üstünde olduğunu belirtmekte fayda var.

Serinin en tepesinde bulunan CLUB ONE, grafen sürücülerle birlikte geliyor. Hafif bir materyal olan grafenin tercih edilmesi, kulaklığı hem hafifletiyor hem de grafen sesi ucuz manyetik materyallere kıyasla daha iyi iletiyor.

JBL’in Personi-Fi teknolojisi de ses kalitesini biraz “sübjektif” de olsa geliştiriyor. Monitör kulaklık üreticileri için kusursuz şekilde doğru şekilde aktarmak önem taşıyor. Son kullanıcıya yönelik seçeneklerde ise sesin iyi olması doğru olmasının önüne geçiyor. Personi-Fi sayesinde CLUB serisi kulaklıklar akıllı telefona bağlanıyor ve kullanıcılar kendi belirledikleri ekolayzer ayarlarını süresiz olarak sabitleyebiliyor.

CLUB ONE’da “gerçek” aktif gürültü önleme özelliği bulunuyor. JBL’in verdiği bilgiye göre, bu teknoloji ortam sesini saniyede 50 bin defa örnekliyor. Apple’ın AirPods Pro’sunda saniyedeki örnekleme sayısının 200 olduğunu göz önüne alınca JBL’in iddiası daha iyi anlaşılıyor. Bu yüksek oranın klima gürültüsü gibi seslerin yanı sıra araba kornası veya köpek havlaması gibi yüksek frekanslı sesleri de bastırması muhtemel görünüyor.

Serinin bir diğer üyesi olan CLUB 950NC’de ise daha az gelişmiş bir aktif gürültü önleme özelliği bulunuyor. CLUB 700BT ise gürültü önleme özelliği olmaksızın potansiyel kullanıcıların karşısına çıkacak.

JBL CLUB serisi uzun pil ömürleriyle dikkat çekiyor

CLUB serisinin üyeleri uzun pil ömrüleriyle de dikkat çekiyor. JBL’in iddiasına göre, aktif gürültü önleme özelliği kapatıldığında CLUB 950NC’nin pil ömrü 55 saate kadar çıkıyor. CLUB ONE ise bu özellik aktifken bile 23 saatlik bir pil ömrüne sahip.

Bütün bu özellikler için belli bir bedeli ödemek gerekiyor. Serinin baz modeli olan CLUB 700BT, 150 dolar karşılığında satılacak. CLUB 950NC’nin fiyat etiketinde ise 250 dolar yazacak. CLUB ONE ise 350 dolar karşılığında satın alınabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER