ManşetlerTeknoloji

JBL popüler Bluetooth hoparlörlerinin yeni versiyonlarını tanıttı

jbl bluetooth hoparlör

JBL Bluetooth hoparlör denince akla gelen ilk markalar arasında yer alıyor. Farklı ihtiyaçlara yönelik farklı özelliklere sahip pek çok modeli portföyünde barındıran şirket, yeni Bluetooth hoparlörlerini CES 2024’te gözler önüne çıkardı. JBL’in yeni portföyünde iki PartyBox serisi hoparlör ve üç adet de taşınabilir model bulunuyor.

Taşınabilir Bluetooth hoparlörler söz konusu olduğunda, pil ömrü her zaman en önemli noktalar arasında yer alıyor. JBL’in en yeni hoparlörleri de tam olarak bunu iyileştirmeye odaklanıyor. Bunlara ek olarak, yeni hoparlörlerin hepsi Bluetooth 5.3 ve Auracast desteğiyle diğer JBL hoparlörlere kablosuz olarak bağlanabiliyor ve Auracast’i destekliyor. Hoparlörlerde geri dönüştürülmüş kumaş ve plastiğin tercih edildiğini belirtmekte de fayda var.

Yeni JBL PartyBox Club 120 ve PartyBox Stage 320 artık kolayca değiştirilebilen pillerle geliyor. Böylece tek bir şarjla sınırların çok ötesinde parti yapmak mümkün hâle geliyor. Yeni nesil taşınabilir hoparlörler arasında orta boydaki JBL Xtreme 4 ve daha küçük Clip 5 ile Go 4 bulunuyor. Bunların tümü tek şarjla daha uzun süre çalışabiliyor. Xtreme 4’ün değiştirilebilir piliyle daha mantıklı bir yatırım hâline geldiğini de belirtmek gerekiyor.

JBL Bluetooth hoparlör ailesine yeni bir üye eklenmesinin üstünden birkaç yıl geçmişti. Genel özelliklerin büyük kısmı daha önceki modellerle aynı kalmış durumda. Her iki hoparlör de hâlâ IPX4 sertifikalarına sahip. JBL’in PartyBox uygulamasıyla sol ve sağ çıkış için iki hoparlörle temel kablosuz stereo eşleştirme yapılabiliyor ve temalı aydınlatma ekranları kontrol edilebiliyor.

PartyBox 120 için 12 saat, PartyBox 320 içinse 18 saati buluyor. Ancak artık ekstra pil satın almak ve gerektiğinde bunları değiştirmek de mümkün. bu da yakınlarda bir priz olmadan uzun partilere ev sahipliği yapmayı kolaylaştırıyor. Yedek pillerin fiyatları konusunda henüz bilgi verilmiş değil.

JBL Xtreme serisinde de görece büyük ama yine de taşınabilir Bluetooth hoparlörler bulunuyor. Omuz askısı gerektirecek kadar büyük olan ancak yine de kolay taşınan ve iyi bir ses kalitesi sunan Xtreme 4, önceki nesille hemen hemen aynı özelliklere sahip IP67 dayanıklılık sertifikası bulunan hoparlör hem yağmurda hem de güneşte rahatça kullanılabiliyor. Buna ek olarak, Xtreme 4 ile diğer cihazları şarj etmek de mümkün.

Yeni özellikler arasında 24 saate kadar uzatılmış pil ömrünün yanı sıra, Çalma Süresini Artırma Modunu kullanırsanız ilave altı pil ömrü de yer alıyor. Daha önceki modelde pil ömrü 15 saatti. Buna ek olarak kullanıcılar, pilin tükenmesi durumunda pillerini değiştirebilecek ve böylelikle hoparlörün kullanım süresini uzatabilecek.

jbl bluetooth hoparlör

JBL Bluetooth hoparlör ailesinin CES 2024’te tanıtılan yeni üyeleri arasında Clip 5 ve Go 4 de bulunuyor. İki hoparlör de daha önceki versiyonları gibi IP67 dayanıklılık sertifikasına sahip. LE ses destekli Bluetooth 5.3 ve Auracast desteği de hoparlörde mevcut. 12 saat pil ömrünün üzerine Playtime Boost moduyla 3 saat daha eklenebiliyor.

JBL Bluetooth hoparlör portföyünün yeni üyeleri ne zaman satışa sunulacak?

JBL Bluetooth hoparlör portföyünün yeni üyelerinden Xtreme 4, Clip 5 ve Go 4 önümüzdeki haziran ayında satışa sunulacak. PartyBox Club 120 ve Stage 320 ise nisan ayında piyasaya çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER