Teknoloji

JBL Bar 5.1 ses barı kablosuz sinema sistemine dönüşebiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Evde sinema tadında ses ile film keyfi yaşamak isteyen, aynı zamanda kablo yığınıyla uğraşmak istemeyenler için JBL Bar 5.1 sistem iş görecek bir sistem olacaktır. IFA 2017’de duyurulan bu standart soundbar/subwoofer kombinasyonu ilginç bir numarayla geliyor.

Ses çubuğunun her iki ucu sökülerek birbirinden bağımsız, yeniden şarj edilebilir uydu tipi hoparlörlere dönüştürülebiliyor. Böylelikle tüm sistemi 5.1 çevresel ses sistemine dönüştürmek mümkün hâle geliyor.

Hoparlörler ses çubuğuna bağlıyken şarj oluyor ve bağımsız şekilde, kablosuz olarak 10 saate kadar çalışma fırsatı elde ediyor. Bu, art arda birkaç filmin rahatlıkla izlenebileceği anlamına geliyor.

Bağlantılar arasında HDMI ve HDMI ARC girişleri bulunuyor. Ses tutkunları için de optik ve AUX kablolu bağlantıları da yer alıyor. Üç adet 4K HDMI girişi, Blu-ray sistemlerine ve oyun konsollarına bağlama fırsatı veriyor. JBL’in SoundShift teknolojisi de farklı ses kaynakları arasında kolaylıkla geçiş imkanı sağlıyor.

Tüm sistem 510 Watt’lık bir ses çıkış şiddetine ulaşıyor. 10 inç’lik bas birimleri de mevcut.

JBL Bar serisinin birbirine göre hafif değişiklikleri bulunan, farklı fiyatlara sahip üç çeşidi mevcut. JBL Bar 3.1 çıkarılabilir modülleri içermiyor, üç kanallı ses çubuğundan 450 W ses çıkışı sunuyor. 6.5 inç kablosuz bas birimleri de içeriyor. Bunda da üç adet 4K HDMI geçişli portu yer alıyor.

JBL Bar 2.1 ise en fazla 300 W ses çıkış şiddeti sunuyor. Bunda da 6.5 inç kablosuz bas birimleri bulunuyor. 4K çıkış yerine standart HDMI çıkışı bulunuyor.

Son olarak Bar Studio da 2 kanallı bir ses çubuğu olma özelliğini taşıyor. Bunda özel bir subwoofer yerine dahili bas çıkışı yer alıyor.

JBL Bar 5.1 ekim ayında 650 pound, Bar 3.1 ise eylül ayında 400 pound fiyat etiketiyle yurt dışında satışa sunulacak. Bar 2.1 300 pound, Bar Studio ise 150 pound karşılığında ekim ayında çıkacak.

İLGİLİ HABERLER