Eğlence

Jawbone’un müzik uygulaması Drop ile arkadaşlarınızla çalma listeleri oluşturun

jawbone-drop-231014

Jawbone Drop adını verdiği, müzik odaklı yeni uygulamasını duyurdu. Drop adını taşıyan bu uygulama çeşitli müzik servisleriyle entegre şekilde çalışıyor.

Drop Spotify ve Rdio gibi internetten müzik dinleme imkanı sağlayan servislerden müzik dinlemenize izin veriyor. Uygulamayı diğerlerinden ayıran nokta ise şarkı isteklerinin Twitter üzerinden çekilmesi. Örneğin bir partideyken, arkadaşlarınız özel bir kullanıcı adına tweet’ler göndererek çalma listeleri oluşturabilir ve bunları düzenleyebilir.

Jawbone’un uygulama için hazırladığı basın bülteninde bir partiye ev sahipliği yaparken veya tek başınıza müzik dinlerken, Drop by Jawbone sayesinde tek bir dokunuşla size en uygun parçayı bulabileceğiniz belirtiliyor. Arkadaşların çalınmasını istedikleri şarkıyı bir tweet içinde göndererek listeye yeni şarkılar ekleyebileceklerinin de altı çiziliyor.

Arkadaşlarınız bir şarkı eklemek isterse sizin veya belirlediğiniz bir Twitter kullanıcı adını tweet içinde geçirmeli, ayrıca şarkı veya sanatçı adını, “drop” kelimesiyle birlikte kullanmalı. Drop’tan yararlanmak için uygulamayı indirmek gerekmiyor, sadece şarkıları çalan kişinin Drop uygulamasını kullanması gerekiyor, bu kişi bir nevi DJ görevi görüyor.

Twitter’ın Flight geliştirici konferansında duyurusu gerçekleştiren Drop ile ilgili daha fazla ayrıntıyı aşağıda kaynak bölümünde bağlantısı verilen web sitesinde bulabilirsiniz. Ayrıca uygulamanın indirme bağlantısına da buradan ulaşabilirsiniz. Ancak uygulamanın henüz Türkiye App Store’unda yer almadığını belirtmekte fayda var. Bu da Drop’un Türkiye’de kullanılamayacağı anlamına geliyor

Bu arada Jawbone, Drop’un Android uygulaması hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER