Teknoloji

Jawbone UP uygulamasına Automatic’in otomobil sürüş bilgilerini entegre ediyor

Vücut formu takibi yapmanın farklı yöntemleri var. İster bir uygulama, ister bir bileklik, ister göğüse bağlanan kalp monitörüyle izlemek istediğiniz vücut aktivitesini izlemeniz mümkün. Ancak Fitbit’ten Nike’a, Basis’ten S Health’e, hemen hemen her form izleme platformunda eksik olan şey durumsal şartlar. Bunlar ne kadar aktif veya dinlenme durumunda olduğunuz gösterebiliyor, ancak bunun nedenleri hakkında herhangi bir saptamada bulunmuyor.

jawbone-up-automatic-150514

Jawbone UP form izleyicisine bağlamsal nitelikler kazandırma yolunda önemli bir adım attı ve Automatic ile işbirliğine gitti. Jawbone UP uygulaması hazırladığı genel durum raporuna otomobil kullanım verilerini de ekliyor. Automatic’in araç monitörüyle eşleştirilen uygulama otomobilde ekstra zaman harcadığınız durumda günlük hedefinizden sapıp sapmadığınızı da belirleyecek. Veya işe otomobille gitmek yerine yürümenin genel sağlık durumuna ne kadar katkıda bulunacağını hesaplayacak. Ayrıca Jawbone ruh halini ve perhizi de seçilen otomobil sürüş rotalarına göre karşılaştıracak, böylelikle işten eve gelirken trafikte daha az sinirlenmenize katkıda bulunacak.

Sürüş bilgilerini eklemek sağlıkla ilgili tablonun çizilmesinde küçük bir katkıda bulunabilir, ne de olsa trafik insan hayatında önemli bir yer tutmaya başladı. Ancak ortamdaki daha fazla stres kaynağının da oluşturulan form takip verilerine katılması için çalışmaların yapılması gerekiyor.

Automatic entegrasyonuyla güncellenen Jawbone UP uygulamaları iOS ve Android uygulama mağazalarında dağıtılmaya başlandı.

İlgili >> Automatic

İLGİLİ HABERLER