Teknoloji

Jawbone NFC özellikli UP4 ve uygun fiyatlı UP2 fitness bilekliklerini tanıttı

jawbone-up4-160415

Jawbone iki yeni fitness takip cihazını tanıttı. UP serisine mensup bu yeni giyilebilir cihazları diğerlerinden ayıran dikkat çekici bir özellik de bulunuyor.

Yeni bilekliklerden ilk Jawbone UP4, UP3’ünkiyle aynı tasarıma sahip, ancak içine yerleştirilmiş bir NFC yongası var, bu sayede American Express kredi kartıyla eşleştirilerek temassız ödeme işlemleri için kullanılabiliyor. Bunun için kullanıcıların geçerli American Express kredi kartlarını Jawbone’un UP iOS ve Android uygulamalarına bağlamaları gerekiyor. Daha sonra UP4’ü American Express’in temassız ödeme terminallerine dokundurmak ödeme işlemlerini yapmak için yeterli oluyor.

Tabii ki, UP4 aslında bir fitness takipçisi ve onunla ödemeler dışında aktivite takibi yapılıyor. UP4 uyku ve aktivite takibi yapıyor ve bunların grafiğini çıkarıyor. Ayrıca UP3 gibi kalp hızı ölçümleme özelliği de mevcut. Ayırca UP uygulamasını UP4 ile birlikte kullanarak Smart Coach özelliğine erişebilir, böylelikle daha aktif olup daha sağlıklı beslenmek için gerekli yardımı alabilirsiniz.

UP4 önümüzdeki yaz 199.99 dolarlık fiyat etiketiyle çıkacak. Bu, yeni bilekliğin mevcut Jawbone UP3’ten 20 dolar daha pahalı olacağı anlamına geliyor.

jawbone-up2-160415

Bu arada Jawbone bir de UP2’yi tanıttı. UP2 de UP3’e benziyor, ancak daha küçük boyutlarla ve düşük fiyatla birlikte geliyor. 99.99 dolarlık yurt dışı fiyat etiketine sahip olan bu bileklik ABD’de Jawbone, BestBuy ve Amazon mağazalarında çevrim içi olarak satılıyor.

UP2’nin başlıca özellikleri arasında tahmin edebileceğiniz gibi aktivite ve uyku takibiyle tüketilen yiyeceklerin kaydının tutulması bulunuyor. Sahip olduğu motor sayesinde titreşerek sizi uykudan uyandırıyor veya egzersiz gibi işleri hatırlatıyor.

UP2 sağlığına ve egzersiz yapmaya önem veren ve bunun için özel bir cihaz arayanlar için gayet uygun bir egzersiz takipçisi gibi görünüyor. Şık görünen ve bir fitness takipçisinden beklenen tüm özellikleri barındıran bu cihazın fiyatı da piyasadaki diğer bazı fitness takipçilerine ve çoğu akıllı saate göre daha makul duruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER