Teknoloji

Jawbone kendisine alıcı arıyor

jawboneGiyilebilir ürün pazarının önemli oyuncularından Jawbone, son zamanlarda kendisine alıcı bulmak için çaba sarfediyor. The Information’da yer alan habere göre, Jawbone’un üst düzey yöneticileri potansiyel alıcılarla bir araya gelerek şirketin satışı konusunda görüşmeler yapıyor. Satış konusundaki bu istekli tutumun arkasında ise yatırımcılara verilen sözleri yerine getirme arzusunun yattığı belirtiliyor. Giyilebilir aksesuar üreticisinin 1999’dan bu yana aldığı yatırım miktarı 900 milyon dolara yaklaşmış durumda.

Geçtiğimiz mayıs ayında şirketin hoparlör birimini elden çıkartmayı planladığına dair haberler gündeme gelmiş ve yöneticiler bu iddiayı doğrulamıştı. Bu cephede henüz bir satış gerçekleştirilmese de, iki sürecin birbirinden bağımsız yürütüleceği konuşuluyor.

Giyilebilir teknoloji pazarının önde gelen şirketlerinden birisinin kendisine tabir-i caizse “yana yakıla” alıcı araması, kulağa oldukça ilginç geliyor. Sektörde Fitbit zirveye yerleşirken, Apple gibi büyük oyuncular da sahneye çıkmıştı. Ancak bu süreç içinde Nike gibi şirketler pazardan çekilmiş ve Misfit ya da Basis gibi küçük şirketler de kendilerine büyük alıcılar bulma yoluna gitmişti.

Jawbone yatırımcılara olan sözlerini yerine getirmekte zorlanıyor

Jawbone giyilebilir teknoloji alanındaki potansiyeli erken farkedip bu alana ilk giren şirketlerden biri olsa da, yatırımcılara verdiği sözleri yerine getirmekte zorlanması her şeyin planlandığı gibi gitmediğini gösteriyor. The Information’ın haberinde şirketin bu ay iş ortaklarına yapması gereken ödemeleri geciktirdiği bilgisi yer alıyor.

Şirket bir yandan da Fitbit ile mahkeme salonlarında savaşmayı sürdürüyor. Fitbit’i ticari sırlarını çalmak ve patent ihlâliyle suçlayan Jawbone, geçtiğimiz ay bu savaşın bir cephesinde kayba uğramıştı. Patent ihlâli suçlamalarını inceleyen mahkeme, şirketin patentlerini geçersiz kılmıştı.

İLGİLİ HABERLER