Teknoloji

Jawbone iş gücünde yüzde 15’lik kesintiye gidiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Jawbone-logo-081015

Giyilebilir aktivite takip cihazları üreten Jawbone, iş gücünde yüzde 15 oranında bir kesinti yapmaya hazırlanıyor. TechCrunch’ta yer alan habere göre, bu oran 60 kişiye tekabül ediyor. Aktivite takip cihazlarının yanı sıra Bluetooth hoparlörleriyle de tanınan Jawbone, işten çıkarmaların yenilenme hamlesi çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Jawbone’dan yapılan açıklamada, daha modern ve başarılı bir şirket oluşturma stratejisi çerçevesindeki yeniden organizasyon çalışmalarında zor bir kararın alındığı belirtildi. Şirkete yakın kaynaklar, şu an için işten çıkarmalarının artmasının planlanmadığını duyurdu.

Jawbone geçtiğimiz haziran ayından bu yana maliyetleri azaltma yönünde adımlar atıyor. Şirket, daha önce de Up3’nin geciklmeli çıkışından kısa bir süre 20 çalışanıyla yollarını ayırmıştı.

TechCrunch’ın haberinde işten çıkarmaların belli bir birime yönelik olmadığı belirtilirken, Jawbone’un New York’ta bulunan ofisini kapattığı ve faaliyetlerine Sunnyvale ve Pittsburgh’taki ofislerinde devam edeceği bilgisi de verildi. Şirketin mevcut ürünlerinin işten çıkarma kararlarındna etkilenmesi beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER