Teknoloji

Jawbone CEO’su: Artık biz donanım şirketi değiliz

Jawbone-logo-081015

Jawbone; Bluetooth kulaklıkları, hoparlörleri ve Up aktivite takip bileklikleriyle tanınıyor. Ancak, Jawbone yöneticileri “donanım şirketi” olarak nitelenmeyi istemiyor. Bu arzuyu dile getiren isim ise Recode’un Code Mobile konferansında konuşan Jawbone CEO’su Hosain Rahman oldu.

Artık kendilerini bir donanım şirketi gibi görmediklerini söyleyen Rahman, yazılım mühendislerinin ve veri analistlerinin sayısının arttığını dile getirdi. Rahman’a göre, Jawbone artık donanımı insanlara teknolojiyle nelerin mümkün olduğunu göstermek için bir yol olarak kullanıyor. Rahman, Jawbone’un ilk gerçek ürünü olan gürültü önleme teknolojisini, yazılımın donanım tarafından desteklenmesine iyi bir örnek olarak gösterdi.

Jawbone, bir süredir yazılımını geliştirerek kullanıcılarına daha fazla veri sunma konusuna odaklanmış durumda. Geçtiğimiz haziran ayında fitness takip platformunu üçüncü taraf cihaz üreticilerine açan Jawbone, kendisine ilk donanım ortağı olarak Huawei’yi seçmişti. Şirket böylelikle platformunu geliştirmek için biraz daha fazla efor sarfetme imkanına da kavuşmuştu.

Up için bir Apple Watch uygulaması yayınlamayı planladıklarını söyleyen Jawbone CEO’su Hosain Rahman, Apple Watch’un satışlarında bir düşüşe yol açmadığının altını çizdi.

Jawbone’un kendisini bir donanım şirketi olarak tanımlamaktan kaçınması doğru olarak tanımlanabilir. Ürünlerinin çıkışında yaşanan problemler nedeniyle yıllar içinde çeşitli dalgalanmalar yaşayan Jawbone, 2013’ten bu yana Bluetooth hoparlör yayınlamıyor.

Jawbone’un büyük bir veri şirketi olduğunu söyleyen Hosain Rahman, şirketin her gece 300 milyondan fazla uyku verisini topladığını ve sürekli olarak dünyanın en büyük uyku araştırmasını gerçekleştirdiğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER