Teknoloji

Japonya stabil coin’ler için yeni kısıtlamalar getiriyor

bitcoin değeri

Japonya, Nikkei Asia tarafından verilen habere göre, yalnızca bankaların ve banka havalesi hizmetlerinin stablecoin ihraç etmesine izin verecek yeni kısıtlamalar öneriyor.

Stabil coin’ler, parayı sabit bir fiyatta tutmak amacıyla itibari para birimi, altın veya diğer yatırımlar gibi harici bir varlığa sabitlenen bir tür dijital para birimidir. Tether, bir stabil coin örneğidir ve sıklıkla tartışmalara konu olur. Örneğin, geçtiğimiz ekim ayında, her bir coin’in nakit rezervleri tarafından bire bir desteklendiğine dair iddialardan dolayı için 41 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı. CFTC’ye göre, Tether rezervleri çoğu zaman tam olarak desteklenmedi.

Japonya’nın Finansal Hizmetler Ajansı (FSA), ABD’deki stablecoin’leri düzenlemeye yönelik benzer planların ardından mevzuatı 2022’de uygulamaya koymayı planlıyor. Kasım ayında ABD Hazine Bakanlığı, Kongre’yi bankaların yanı sıra diğer kuruluşların para birimini ihraç etmesini engelleyecek bir yasa çıkarmaya teşvik etmişti.

Hazine Bakanlığı bunun, para birimini ihraç edenin batabileceği ve bunun sonucunda potansiyel olarak diğer finansal piyasaları istikrarsızlaştırabileceği korkusuyla, insanların bir kerede madeni paraları nakde çevirmeye başladığı çıkışları önlemeye yardımcı olacağını belirtiyor. Kısa bir süre sonra ABD Merkez Bankaları Sistemi, Federal Mevduat Sigorta Kurumu ve Para Birimi Denetleme Ofisi, kurumların 2022’de kripto para birimlerini çevreleyen kural ve düzenlemeleri netleştirmeyi planladığını duyurdu.

Japonya’nın finans kuruluşu, stablecoin ihraç etme sınırlamalarına ek olarak, diğer kuralları da sıkılaştırmayı planlıyor. Ajans, stabil coin işlemleri yapan cüzdan sağlayıcılarını denetleyecek ve herhangi bir şüpheli etkinliği bildirmek ve kullanıcıların kimliklerini doğrulamak gibi belirli güvenlik protokollerini takip etmelerini isteyecek.

Ayrıca Japonya, 2022’de yen tabanlı bir kripto para birimi çıkarmayı planlıyor. DCJPY olarak adlandırılabilecek para birimi, banka işlemleriyle desteklenecek. Bunun şirketler arasında büyük fon transferlerini hızlandırması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER