Ulaşım

Japonya mermi treninin “Supreme” versiyonunu gözler önüne çıkarttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

japonya mermi trenJaponya mermi tren filosunu yeni bir modelle büyütüyor. Saatte 300 kilometre hıza ulaşan Shinkasen hattı treninin “Supreme” versiyonu, her koltuk için güç soketi ve aydınlatılmış baş üstü bagaj bölmeleri gibi konfora yönelik yenilikleri de barındırıyor.

Japon yayın organı Asahi’nin haberine göre, Central Japan Railway’in N700S serisi trenleri, 2020’de Tokyo ve Shin-Osaka arasındaki Shinkasen hattında seferlere başlayacak. Trenler bu aydan itibaren rayların üzerinde test edilecek.

Supreme trenlerde koltukların kumaşı yenilenirken, birinci sınıfta yolculuk yapanlara da yüzde 15 oranında daha geniş bir ayak alanı sunuluyor. Daha önce sadece cam kenarındaki koltuklarda bulunan güç soketleri her koltuğa eklenirken, baş üstü bagaj bölmelerinin ışıkları da tren durduğunda otomatik olarak yanacak.

16 vagondan oluşan trende 14 vagon yolculara ayrılırken, 2 vagon da trenin kontrolü için kullanılıyor. Toplam 1323 kişiyi taşıma kapasitesi bulunan tren, Tokaido Shinkansen hattında saatte 285 kilometre hıza ulaşacak. Sanyo Shinkansen hattında ise bu hız saatte 300 kilometreye çıkıyor. Supreme trenin hız bakımından bir artış getirmeyeceği, açıklanan bu rakamlarla anlaşılıyor.

Japonya mermi tren portföyünün en yeni üyesinde vagon konfigürasyonu ihtiyaçlar doğrultusunda değiştirilebilecek. Örneğin 16 vagon yerine 14 vagon kullanılabilecek. Supreme trenler, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda da yolcu taşıyacak.

İLGİLİ HABERLER