Teknoloji

Japonya disket ve faks makinelerine savaş açtı

japonya disket

Gelişmiş teknolojilerin oluşturulması ve kullanılmasında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olan Japonya, başta robotik çalışmalar olmak üzere pek çok alanda da lider durumda. Ancak yüksek teknolojinin yoğun şekilde benimsendiği ülkede faks makinesi gibi bazı eski moda çözümler de hâlâ fazlasıyla kullanılıyor.

Görünen o ki, disketler de ülkede yoğun şekilde kullanılan eski moda teknolojiler arasında bulunuyor. Ülkenin görevine yeni başlayan Dijital İşler Bakanı Taro Kano, başta disketler olmak üzere eski moda teknolojilere savaş açtı.

Kano’nun paylaşımına göre; Japonya’da yaklaşık 1900 resmi prosedürde form ve başvuruları tamamlamak için hâlâ disketler, CD’ler ve mini diskler kullanılıyor. Basın toplantısında “Disketler nerede satılıyor?” sorusunu soran Kano, bakanlığının disket kullanımını ortadan kaldıracak değişiklikler için hazırlıklara başladığını belirtti.

Disket kullanımı konusunda Japonya’nın kısa süre öncesine kadar yalnız olmadığını belirtmek gerekiyor. ABD de 2019’a kadar sabit diskleri kullanıyordu. Hatta başkanın nükleer emirlerinin verilmesi için de disketlerin kullanımı zorunluydu. Ancak 2019’da daha gelişmiş ve daha güvenli katı hal dijital depolama çözümüne geçiş yapılmıştı.

Japonya Dijital İşler Bakanı’nın eski teknolojilere karşı verdiği savaş disketlerle sınırlı kalmayacak. “Faks makinelerinden de kurtulacağız” diyen Kono, bunun için henüz bir takvim açıklamadı.

İLGİLİ HABERLER