Teknoloji

Japonya Ay keşif çalışmaları için top şeklinde robot geliştirdi

japonya ay
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Japonya, Ay keşif çalışmaları için sıra dışı bir robot hazırlıyor. Bu robot, ülkenin teknoloji endüstrisinden de güçlü bir destek alıyor. Sony, Doshisha Üniversitesi ve oyuncak üreticisi Tomy ile iş birliği yapan Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), 2029’da Ay’a gidecek ekip için bilgi toplayacak top şeklinde bir robot geliştiriyor.

250 gram ağırlığındaki robot, özel robotik şirketi Ispace’in teknolojisini Japonya’nın Ay yolculuğuna taşımasına yardımcı olacak. Yüzeye iner inmez açılarak tam boyutuna ulaşacak olan robot, Ay’ın yüzeyinin fotoğraflarını çekecek. JAXA, bunun robotu gelecek görevler için de daha kullanışlı kılacağını vurguluyor.

Robotun geliştirilmesine katkıda bulunan şirketlere pek şaşırmamak gerekiyor. Robotlar konusunda tecrübesi olan Sony, kontrol için gerekli teknolojiyi sağlıyor. Tomy ve Doshisha Üniversitesi ise tasarımın küçültülmesi konusunda devreye giriyor. Robot için çalışmaların 2016’da başladığı, ancak sürecin 2019’da Sony’nin ve 2021’de de Doshisha’nın katılımıyla hızlandığı ifade edildi.

Japonya Uzay Araştırma Ajansı, Ay keşif çalışmalarında kullanılacak robotu 2022’de uzaya gönderecek. Bu çalışmanın gelecekte farklı şekillerde yeni robotlarla karşılaşmak için önemli olabileceği düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER