Teknoloji

James Webb Uzay Teleskobu fırlatılıyor, canlı yayında izleyin

Yıllar boyunca görüşen sayısız gecikmeden sonra, NASA’nın James Webb Uzay Teleskobu nihayet bugün fırlatılıyor. Eğer başka bir son dakika aksiliği olmazsa, Hubble Uzay Teleskobu’nun halefinin 25 Aralık Cumartesi günü uzay yolculuğuna başlaması bekleniyor.

NASA, James Webb Uzay Teleskobunu taşıyan Ariane 5 roketinin 25 Aralık Cumartesi günü Fransız Guyanası Kourou’daki Guyana Uzay Merkezi’nden Türkiye saatiyle 15.20’de fırlatılması bekleniyor.

NASA, fırlatma öncesinden başlayarak, Türkiye saatiyle 11.00’den itibaren bu fırlatma işlemini canlı yayınla aktaracak. Uzay ajansı fırlatma görevini; NASA Live web sitesinin yanı sıra Facebook, Twitter, YouTube ve Twitch‘te yayınlayacak. Yukarıdaki canlı yayın video penceresi aracılığıyla bu sayfa üzerinden de izleyebilirsiniz.

Teleskobun uzaya çıkmasıyla ilgili olarak heyecan çok yüksek seviyede bulunuyor. Başarılı bir fırlatma işlemi, yalnızca 14 yıllık çalkantılı bir geliştirme döngüsünün sonunu temsil etmekle kalmayacak, aynı zamanda Hubble’dan çok daha gelişmiş sensörleri olan teleskop, gökbilimcilerin kara deliklere ve erken galaksilere daha önce görülmemiş bir şekilde bakmalarını sağlayacak.

İLGİLİ HABERLER