Eğlence

Ünlü oyuncu ölümünden 65 yıl sonra yeniden başrolde

james dean
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

“Hızlı yaşa, genç öl, cesedin yakışıklı olsun” felsefesinin öncüsü olarak bilinen oyuncu James Dean, 1955’te hayata gözlerini yummuştu. Dean, ölümünden 65 yıl sonra yeni bir filmle yeniden sinemalara dönüyor.

The Hollywood Reporter’da yer alan habere göre, ünlü oyuncu “Finding Jack” isimli bir filmde CGI (Bilgisayar üretimli imgeleme) teknolojisinin yardımıyla başrollerden birini üstlenecek. Yapım şirketi Magic City Films, fotoğrafları ve videoları kullanarak Dean’i CGI ile tabir-i caizse “yeniden yaratacak”.

Finding Jack, Vietnam Savaşı’nın ardından terk edilen binlerce askeri köpeğin hikayesinin anlatıldığı bir romandan beyaz perdeye uyarlanıyor. Dean, filmde Rogan isimli karakteri canlandıracak. Filmin yönetmenlerinden Anton Ernst, neden böyle ilginç bir seçim yaptıklarını şu sözlerle anlattı: “Rogan rolünün hakkını verecek aktörü bulmak için çok kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdik. Aylar süren araştırmaların sonunda kompleks özellikleri bulunan karakter için James Dean’de karar kıldık.”

James Dean dijital ortamda canlanacak ilk oyuncu değil

Hollywood, daha önce de CGI teknolojisini kullanarak hayatını kaybetmiş oyuncuları yeni filmlerle beyaz perdeye taşımıştı. Oliver Reed, hayatını kaybettikten sonra Gladyatör filmindeki eksik sahneleri bilgisayar yardımıyla tamamlanmıştı. Paul Walker ise Hızlı ve Öfkeli 7 için dijital ortamda canlandırılmıştı.

Star Wars Rogue One’da ise 1994’te hayatını kaybeden Peter Cushing, Grand Moff Tarkin rolüyle izleyicilerin karşısına çıkmıştı. Ancak Rogue One, CGI teknolojisinin hâlâ eksikleri olduğunu ortaya koymuştu. Hareketleri sınırlı olan Cushing’in bakışlarının donukluğu da gözden kaçmamıştı.

Finding Jack’in de benzer zorlukların üstesinden gelmesi gerekiyor. Başrollerden biri için James Dean gibi efsanevi bir oyuncunun seçilmesi de filmin üstündeki ilgiyi biraz daha artıracağa benziyor. Magic City Films, Finding Jack’in ABD’de “Gaziler Günü” olarak kutlanacak 11 Kasım 2019’da vizyona girmesi hedefleniyor.

İLGİLİ HABERLER